Василь Вірастюк. День молоді. Богатирські ігри. Житомир

День молоді у Житомирі запам’ятався гучним рок-концертом, вогняним шоу, та, звісно, “Богатирськими іграми” у Гідропарку за участю зірки стронгменівського руху України Василя Вірастюка, який останнім часом виступає у ролі судді змагань.

Вірастюк приїхав у Гідропарк на своєму улюбленому Cadillac Escalade. Одразу ж його оточили з усіх боків. Перші п’ять хвилин Василь мужньо роздавав автографи та фотографувався з невідомими людьми. Увесь вечір його фотографували, намагалися “засвітитися” разом із ним. До зайвої публічності, Вірастюк, очевидно, вже звик.

Перша вправа – «911». Це складне та захоплююче змагання. Учасники перетягували пожежну машину з водою та екіпажем вагою понад 10 тонн на відстань 20 метрів. Пожежну машину поставили на асфальтній доріжці, яка виводить на Чуднівське шосе. Капотом в сторону річки. Злі язики одразу з запідозрили “підставу”. Довелося почути версію, що машина стоїть не на рівній поверхні, а під нахилом. Отож, варто водієві відпустити “ручника”, машина сама покотиться, не треба й тягнути. Але під час виконання вправи було видно, що для того, щоб зрушити машину з місця, богатирі прикладали, справді, нелюдські зусилля.

Наступна вправа – «Прогулянка фермера». Треба було протягнути 40 метрів дві залізні валізи. Вага кожної з них – 120 кілограм. Кореспондент Репортер Житомира перед початком змагань, щоб пересвідчитися у складності завдання спробував обома руками зрушити з місця одну валізу. Після першої ж спроби – пожалів спину. Вона у житті ще пригодиться. Силачі ж із завданням упоралися, щоправда не усі. Очевидно, стомилися під час штовхання пожежної машини.

Вправа «Лонг-Ліфт» передбачала підняття колоди вагою 90 та 110 кг над головою протягом однієї хвилини. Найбільше – 6 разів зумів підняти Дмитро Мєшков, а от наймолодший 18-річний учасник не зумів зафіксувати колоду на витягнутих руках жодного разу, інформує zt.20minut.ua

Під час виконання вправи «Колесо» учасникам необхідно було перевернути колесо вагою 350 кг якомога більшу кількість разів. Однак глядачів потішило не так виконання самої вправи учасниками, як подальше незграбне намагання помічників повернути надважке колесо у першочергову позицію.

“Козаки за сіллю” – пять наповнених мішків треба було перенести з одного місця в інше. Ця вправа стала фінальною у турнірі «Богатирських ігор».

Василь Вірастюк за підсумками турніру визначив 3-х переможців – Максима Оселедченка та Дмитра Мєшкова, що поїдуть в Чернігів. Третє місце посів Володимир Васелевський.

Роман Котиков, фотохудожник HD-studio побачив турнір через призму своєї фотокамери: