Віктор Балюрко: “Обласна влада поставила завдання оздоровити 60% дітей області”

20 червня 2011 року відбулось виїзне засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей.

Комісія у складі заступника голови облдержадміністрації, керівника штабу Віктора Балюрка, начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступника керівника штабу Раїси Гули, керівників відповідних управлінь і відомств відвідала оздоровчі заклади Бердичівського району. Про це Репортер Житомира інформує Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Комісія вивчала стан оздоровлення дітей в оздоровчому закладі “Пролісок” (с. Кустин), стан готовності до прийому дітей оздоровчого закладу “Березовий гай” (с. Скраглівка), взяла участь в урочистому відкритті першої табірної зміни в оздоровчому закладі “Соколятко” (с. Скраглівка).

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, виступаючи на відкритті табірної зміни у закладі „Соколятко”, побажав дітям добре і змістовно відпочити, відновити свої сили, щоб у вересні приступити до навчання в школі. Віктор Балюрко, спілкуючись із журналістами, зазначив, що згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука, весною 2011 року був створений оперативний штаб по підготовці і організації оздоровлення і відпочинку дітей, засідання якого проходять щопонеділка, а сьогодні відбулось перше виїзне засідання на теренах Бердичівського району, де працюють три заміських оздоровчих табори.

Віктор Балюрко зазначив, що у всіх трьох закладах дотримані всі санітарно-гігієнічні, протипожежні умови, створено все для повноцінного відпочинку дітей. Табір „Соколятко” дуже популярний серед дітей, „Пролісок” – табір санаторного типу з чудовою матеріальною базою, а „Березовий гай” розпочне свою роботу 1 липня після кількарічного застою.

“Однак хотілося б, – зауважив Віктор Балюрко, – щоб путівки до таборів були дешевшими. Над цим спільно працюють обласна адміністрація, обласна рада, районні органи влади, підключені і фонди, і профспілки, інші відомства, щоб оздоровити максимальну кількість наших дітей у пришкільних і заміських таборах”.

Обласна влада поставила завдання оздоровити 60% дітей, а це більше 70 тисяч хлопчиків і дівчаток. Стовідсотково будуть оздоровлені діти, які виховуються в інтернатних закладах, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти. Батьківська доплата до вартості путівки складає від 600-700 до 1200 грн.