Житомир приймав учасників Національного велотуру “Україна без сиріт” (фото)

Вчора, 23 червня, Житомир приймав учасників Національного велотуру “Україна без сиріт”.

Житомир — останнє місто, яке відвідала група, що рухається з Волинської області до Києва.

Вітаючи учасників велотуру у місті Житомирі, заступник міського голови Олександр Бочковський зауважив, що для виконавчого комітету Житомирської міської ради, як органу опіки та піклування, питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема щодо влаштування дітей, які втратили родину, до сімейних форм виховання, завжди будуть пріоритетними.

Олександр Бочковський: “Дуже приємно, що маршрут велотуру „Україна без сиріт” проліг через наше місто і житомиряни матимуть нагоду долучитися до заходів, які відбуватимуться сьогодні на майдані ім.С.П.Корольова”.

Як поінформувала начальник служби у справах дітей міської ради Надія Косяк, пріоритетними напрямками у влаштуванні дітей, які втратили родину, є сімейні форми виховання.

Також Надія Косяк зазначила: “За 5 місяців 2011 року 25 дітей влаштовано під опіку (для порівняння за весь 2010 рік -35), 7 дітей усиновлено та створено 1 прийомну сім’ю, до якої влаштовано 3 дітей”.

У Житомирі в сім’ях опікунів та піклувальників виховується 295 дітей, створено та діють 5 дитячих будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей, в яких виховується 59 дітей, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.