Житомирських журналістів нагороджували грамотами та золотими медалями

6 червня 2011 року з нагоди Дня журналіста в Житомирській обласній філармонії відбулись урочистості за участю керівництва облдержадміністрації, обласної ради, редакторів та журналістів ЗМІ області.

В цей день вітали всіх, для кого творчість, професіоналізм та об’єктивність є поняттями нероздільними, хто обрав щоденну роботу на благо суспільства не лише як професію, а й як спосіб життя.

Журналістам вручили грамоти облдержадміністрації, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, грамоти обласної, міської ради. Ветеранам журналістики вручили ювілейні золоті медалі української журналістики.

Було нагороджено переможців найпрестижнішого на Житомирщині обласного щорічного творчого конкурсу, який відбувся вчетверте.

Журналістом року серед друкованих ЗМІ, лауреатом премії ім. Василя Земляка стала Іраїда Голованова («Житомирщина»).

В номінації «Журналіст року – лауреат премії ім. Василя Остапчука» (серед журналістів радіомовлення та телебачення області) переміг Василь Головецький (обласне телебачення).

Кращі молоді журналісти – Аліна Шавловська («Житомирщина») та Олександр Райковський (обласне телебачення), за кращий журналістський матеріал відзначено Віктора Шпака («Урядовий кур’єр»), Віктора Конєва («Эхо»), за кращу фотопублікацію – Михайла П’єха («Житомирщина»).

Кращим засобом масової інформації серед обласних видань визнано газету «Житомирщина», серед районних і міськрайонних друкованих ЗМІ – газету «Романівський вісник».

У номінації «Краща телепередача» лауреатом стала передача обласного телебачення «Ретроспектива» (автор – Віктор Бойко, режисер – Світлана Заремба).

У номінації «Краща радіопередача» перше місце розділили передачі «Житомирської хвилі» «Дитяча енциклопедія» та «Музичні шедеври» (автори Ірина Самарцева, Наталія Кулініч, звукорежисер Олексій Рутанський).

Загалом на Житомирщині працює близько 500 журналістів. На сьогодні зареєстровано 320 друкованих видань, з яких постійно виходить, щоправда, лише третина загальним тиражем майже мільйон примірників. Більшість газет і журналів – приватної форми власності, лише 28 – комунальні. У телерадіопросторі області працює 28 телевізійних компаній та організацій, 12 редакцій проводового радіомовлення, 6 FМ-радіостанцій, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.