Житомиру подарували повністю укомплектований реанімобіль

Вчора, 6 червня, за ініціативи та підтримки міського голови Володимира Дебоя, у співпраці із німецьким товариством «Червоного хреста» до дитячої лікарні привезли повністю укомплектований автомобіль швидкої допомоги для реанімації дітей і дорослих.

У міській дитячій лікарні по вул. Шевченка, 2 й відбулася зустріч керівників міста із делегацією окружної організації Німецького Червоного Хреста м.Шляйц, на якій обговорили подальшу співпрацю.

Володимир Башек, головний лікар медичної установи, подякував міському голові за виділені міської владою кошти на проведення ремонту харчоблоку дитячої лікарні та закупівлю обладнання, а представників «Червоного хреста» – за постійну допомогу закладу у вигляді медичного устаткування та обладнання для харчоблоку.

Оглянути новенький Mercedes-Benz вийшов весь медичний персонал, чим був приємно вражений. Як зазначили працівники лікарні, такі позитивні зрушення дуже необхідні для їх закладу, адже йдеться про лікування дітей.

«Така допомога влади, громадських організацій і товариства «Червоного хреста» дасть можливість вивести медичну галузь міста на якісно новий рівень, а всім медпрацівникам – працювати краще, більш оперативно та ефективно виконувати свій обов’язок. Така співпраця, дійсно, давно очікувана і дуже необхідна для наших лікарень», — зазначив Володимир Башек.

Адже лікарням Житомира не вистачає транспорту для вчасного надання допомоги. На обліку в місті було лише 26 автомобілів швидкої допомоги, більшість із яких мають застаріле обладнання та є економічно невигідними, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Також представники німецької делегації відвідали музей космонавтики та поклали квіти, спеціально привезені із Німеччини, до пам’ятника «Пожежним, які врятували світ».

Нагадаємо, товариство «Червоний хрест» вже неодноразово надавало матеріальну допомогу Житомиру у вигляді медобладнання, обладнання для харчоблока. І, як повідомили його представники, допомагатимуть і надалі.