Житомиру зізнається у коханні людина, яка народилася у іншому місті

До Мандрівки Старим Житомиром, яка проходить у “Кавоманії” долучився майстер текстильної скульптури Сергій Соловйов!

Автор чудових скульптурих композицій знаний ще й тим, що підписує кожну з них власними віршованими рядками. Таким чином Мандрівка Старим Містом набуває не тільки естетичного, але й поетичного змісту:)

З Житомиром Cергія Соловйова пов’язують родинні стосунки. Він, корінний чернівчанин, одружився на житомирянці і сьогодні проживає разом нами у Нашому чудовому місті.

Сергій Соловйов: Дорогі Житомиряни! Вашій увазі представлені листівки, які стали результатом моїх переживань і десятирічної роботи над собою, з тією лише метою, щоб мені сподобалося це місто. Я і зараз тільки намагаюся полюбити Житомир.

Я народився і виріс в місті Чернівці, що на заході Україні. Це місто є унікальною архітектурною перлиною. Доля привела мене до Житомира 1997 році. Моя дружина Таня – житомирянка. У перший же день Таня вирішила показати мені Житомир і запитала мене: «З якого місця ми почнемо екскурсію по місту?» І я попросив почати з того місця, яке символізує герб Житомира. А це Замкові ворота. Колись вони перебували на Замковій горі. Вона сказала, що мені там не сподобатися. Але я наполіг на своєму.

Прийшовши на місце, де ще залишилися руїни фундаментів давніх стін, я був шокований, і моє перше враження про Житомирі ще довго залишалося таким, яким я побачив його «історичну пуповину». Там була величезна звалище сміття. Щороку, приходячи на це місце, я бачив його в такому ж стані.

Я не можу жити в тому місці, яке я не люблю. І повинно було пройти 10 років, щоб я почав закохуватися в Житомир. Зараз я почав розуміти унікальність та історичну глибину цього міста.

Усім цим ділюся з вами. Житомиряни, закохуйтеся в своє місто. Тільки від цього він стане гарніше і чистіше. Те, що ми залишимо наступним поколінням, має надихати художників і поетів, музикантів і архітекторів, дорослих і дітей. Я сподіваюся, що це стане нашим з вами подарунком один одному.

Подаруйте один одному Житомир, таким, яким ви його любите!

Журналісти обласного телебачення поспілкувалися з Сергієм Соловйовим