Житомирян кличуть на Арт Поле

Фестиваль АртПоле’2011 відбудеться на Дністрі в селі Уніж (Івано-Франківська область). Цього року він проходитиме вже вдев’яте.

Якщо розглядати фестиваль як певну мистецьку роботу, можна сказати, що в її основі лежать імпровізація та інтерактив. Публіка долучається до загального процесу творення — співає, знімає, монтує, танцює, малює тощо, адже кожен з тих, хто приїжджає сюди, готовий до експерименту.

Протягом року відбувається активне спілкування в Інтернеті — обговорення, розсилки, анкетування, голосування — що дає можливість аналізувати, впливати на думку один одного й таким чином разом формувати програму, постійно спостерігаючи за новими роботами потенційних учасників, не допускаючи спекуляцій і застиглості.

А раз на рік всі можемо зібратися й почути-побачити все наживо — чудова нагода зустрітися і оцінити той разом створений твір, яким є фестиваль. Автор цього твору — такий собі Multiperson, що включає енергії всіх учасників фестивалю. Організатори лиш спостерігають з-за лаштунків, направляють його, відповідають за якнайкраще втілення його ідей. Multiperson — це істота, існування якої забезпечується тільки постійним пошуком — і знаходженням — взаєморозуміння.

Цього року АртПоле робить спільну лендарт-програму з найдавнішим українським лендарт-симпозіумом «Простір Покордоння» (Могриця, Сумська обл.)

Упорядкуванням території в с. Уніж, де відбудеться фестиваль, опікується дружня агенція «Наш формат»

Таке поєднання зусиль та енергій зробить програму ще цікавішою, умови — комфортнішими, а нові твори — досконалішими.