Живі фотографії (здатні вертіти головою, посміхатися, підморгувати)

“Зупинися, мить!”, так кажуть про фотографії. Застиглі шматочки часу, збережені спогади, – вони не вміють говорити і рухатися, але все одно для нас вони живі, яскраві, теплі …

Але тільки от фотографії нью-йоркського автора Джеймі Бек (Jamie Beck) – зовсім не такі. Вони не вміють говорити, зате здатні рухатися: вертіти головою, посміхатися, підморгувати. Вітер куйовдить одяг і волосся людей, зображених на знімках, і здається, ніби людина ось-ось зійде з екрану і сяде поряд на диван, попросивши чашку чаю.

Джеймі називає ці фотографії «cinemagraphs», це вже не фотографії, але ще не сінематограф.

Перше, що спадає на думку, коли дивишся на ці фотографії – фантастичний фільм про чарівний світ Гаррі Поттера, де фотографії і малюнки також уміли рухатися, переморгуватися, посміхатися і хмуритися зі сторінок газет і підручників, афіш та вітрин. Але ми з вами живемо в світі нових технологій, а не заклинань і чарівних паличок, так що “чари” на цих фотографіях рукотворні, справжні, живі.

Деякі фотографії Джеймі Бек схожі на кадри з кіно, інші ж довго не “зізнаються”, що вміють ворушитися, і знадобиться кілька секунд, щоб це з’ясувати. Так що дивіться уважно – і чари не змусять себе довго чекати, щоб подарувати вам декілька хвилин гарного настрою і світлих усмішок.