Депутати: Закон «Про державний земельний кадастр» забезпечить цивілізований облік сільгоспземель

Прийняття Закону «Про державний земельний кадастр» – це перший крок до наведення елементарного порядку на ринку землі.

Про це вчора на прес-конференції в медіа-холі інформаційного агентства RegioNews повідомили автори документу, народні депутати України Валерій Бевзенко та Роман Ткач.

За словами народних депутатів, Закон «Про державний земельний кадастр» – це суто технічний документ, який має гарантувати порядок на ринку землі. «Сьогодні відбувся дуже важливий крок до справжнього господарства на землі. Прийняття Закону «Про державний земельний кадастр» забезпечить цивілізований облік сільгоспземель. Це вже восьмий законопроект про земельний кадастр. І саме він відзначався експертами як один з найбільш фахових законопроектів», – повідомив Валерій Бевзенко.

Як повідомили народні депутати, вони очікують на якнайскоріше підписання Закону «Про державний земельний кадастр» Президентом України. Окрім того, депутати повідомили, що на наступній сесії очікується прийняття Закону «Про ринок земель».

«На наш погляд, він має бути прийнятий до кінця 2011 року та вступити в силу з 1 січня 2013 року. В такому випадку ми матимемо ще рік для узгодження деяких моментів, підготовки до введення ринку землі та проведення широкої інформаційної кампанії», – вважає Роман Ткач.