Кримінальні новини Житомирщини за минулий тиждень: грабежі і снодійний мак

З 26 червня по 3 липня 2011 на Житомирщині трапилося 147 злочинів, які зареєстровано черговими частинами УМВС України в Житомирській області.

А саме: 3 пограбування, 71 крадіжка чужого майна, 70 випадків інших протиправних діянь. За цей же період працівники міліції розкрили 95 злочинів. З них 30 крадіжок, 3 пограбування та 60 інших злочинів, інформує Репортер Житомира ВЗГ УМВС.

1. 29 червня до Романівського РВ надійшло повідомлення дирекції одного із приватних сільськогосподарських підприємств про те, що зі складу господарства невідомим викрадено запчастини до трактора «Т-150». Загальна сума збитку становить 1 тисячу 300 гривень. Оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 42-річного непрацюючого жителя району, в якого викрадене вилучено.

2. Цього ж дня оперативники карного розшуку Володарськ-Волинського РВ у ході проведення оперативно-профілактичних заходів на присадибній ділянці 57-річного жителя району виявили та вилучили 935 рослин снодійного маку.

3. До Олевського РВ звернулась жителька райцентру з заявою про те, що із її автомобіля «КІА», який вона залишила без нагляду викрадено сумочку, де знаходились гроші в сумі 1 тисячі 800 гривень. Працівники міліції встановили, що невідомий проник до авто через незамкнені дверцята. За підозрою у скоєнні злочину було затримано неповнолітнього місцевого жителя, в якого викрадені гроші вилучено.

4. 2 липня 55-річний житель Овруцького району заявив до райвідділу міліції про те, що із сараю його домогосподарства невідомим викрадено бензопилу «Штіль» вартістю 1 тисячу 200 гривень. Оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 43-річну непрацюючу раніше судиму місцеву жительку, в якої викрадене вилучено.

5. До Коростенського МВ звернулась 32-річна жителька райцентру. Жінка повідомила про те, що із її квартири, куди невідомий потрапив через незачинені вхідні двері, викрадено 7,5 тисяч гривень. Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали 59-річну непрацюючу місцеву жительку.

6. 1 липня до Ємільчинського РВ звернувся 84-річний житель району з заявою про те, що із його будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено майже 6 тисяч гривень. Працівники міліції за підозрою у вчиненні злочину затримали 19-річного непрацюючого раніше судимого місцевого жителя.

7. Цього ж дня до Любарського РВ звернулась жителька району, 1937 р.н. Пенсіонерка поскаржилася на те, що із її будинку невідомим викрадено 10 тисяч гривень. Працівники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 18-річного непрацюючого місцевого жителя.

Ольга Кушнір, спеціаліст ВЗГ УМВС України в Житомирській області: “Шановні громадяни! Літні люди – найбільш уразливі та незахищені. Попередьте своїх батьків, що проживають самотньо, особливо у сільській місцевості, про необхідність вжиття найелементарніших правил безпеки.

У першу чергу, обладнати помешкання міцними дверима та надійними замками. Залишаючи домівку навіть на нетривалий час, не забувати закривати кватирки та вікна. Перебуваючи вдома, не залишати двері своїх осель незамкненими. Не впускати до свого помешкання сторонніх осіб.”