Міська влада турбується про зовнішній вигляд міста

На засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 21 липня, розглянуто клопотання громадських організацій, установ на виготовлення та встановлення пам’ятних дощок та знаків видатним діячам, життя і діяльність яких пов’язана з містом Житомиром.

Управління архітектури повинно відповідально та зважено підходити до подібних рішень і враховувати весь комплекс, пов’язаних із цим питань, зокрема одержання дозволів на встановлення власників будинків, прив’язку до території, її належне впорядкування, наступний догляд за ними.

Ще одним питанням, яке впливає на зовнішній вигляд міста є розміщення зовнішньої реклами. Сьогодні необхідно змінити підходи до надання дозволів для зовнішньої реклами на фасадах приміщень, яка часто псує їх вигляд. Управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища повинно розробляти паспорти фасадів, слідкувати щоб не було спотворень історичних пам’яток.

Значну увагу треба приділяти й соціальній рекламі, щоб серед розмаїття запропонованих товарів і послуг не забувалися загальнолюдські цінності, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.