Микола Боровець про формування тарифів та активність громади

Про методику формування тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій, проблеми, які виникають при формуванні тарифів, та реформування житлово-комунального господарства говорив сьогодні, 26 липня 2011 року, на прес-конференції заступник міського голови Микола Боровець.

Зокрема, Микола Боровець зупинився на питанні взаємодії між споживачами та житлово-комунальними підприємствами та активності житомирян: “Активізація населення – перша передумова позитивних змін у житлово-комунальній сфері. Необхідно, щоб кожен житомирянин усвідомив, що він є не тільки власником житла, а й співвласником спільного неподільного майна та прибудинкової території, і повинен брати активну участь у житті будинку”.

Оскільки до 99% житла є приватною власністю, громада будинку має бути організованою, свідомою, сама визначити перелік необхідних їй послуг, замовляти їх у КВЖРЕПу чи іншої організації, обговорювати величину і обсяг цих послуг і брати участь у встановленні цін на дані послуги.

Також заступник міського голови висловив думку про необхідності створення активу у багатоквартирних будинках, які б слідкували за порядком надання послуг, та взаємодіяли із житлово-комунальними підприємствами, брали участь в обговореннях, у формуванні тарифів, а згодом і контролювати виконання виплат інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.