На Житомирщині за хабар затримали податківця високого рангу

В Житомирській області вслід за чиновниками на хабарях горять “податківці”.

Нещодавно за матеріалами управління боротьби з організованою злочинністю УМВС Житомирщини обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 368 (Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України, відносно керівника однієї з районних державних податкових інспекій Житомирської області.

Посадовець будучи службовою особою отримав від одного з приватних підприємців хабар у сумі 9 000 гривень за вирішення питання щодо зменшення сум податкових зобов’язень, донарахованих за актом перевірки, інформує ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Правоохоронці затримали податківця „на гарячому” в момент отримання ним замовлених грошей. Відносно посадовця обрано запобіжний захід підписка про невиїзд. Слідство по даному факту триває.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, колишній голова Брусилівської РДА Дейнеко В.Ф вже отримав 9 років позбавлення волі за хабар на суму понад 850 тисяч гривень. Гроші екс-чиновник взяв за сприяння у вирішенні питання щодо одержання у власність земельних ділянок у межах Ставищенської сільської ради загальною площею 10 га.

А ось керівник іншої райдержадміністрації Житомирщини вимагав від комерційного директора приватного підприємства хабар на суму 25 тисяч гривень за сприяння щодо вирішення питання у сфері земельних відносин. У подальшому, безпосередньо у службовому кабінеті, голова райдержадміністрації одержав “налічку”. Під час одержання хабара голову райдержадміністрації затримали співробітники ГУБОЗ МВС України спільно з співробітниками УБОЗ УМВС України в Житомирській області.