На ремонт доріг Житомира виділено 11 мільйонів гривень

Вчора, 13 липня, міський голова Житомира разом із керівником КП «Управління автомобільних шляхів» здійснив об’їзд вулиць міста. З виїздом на місце вивчалося питання ремонту доріг, зокрема, на вулиці Корольова.

Як зазначив Володимир Дебой, лише нещодавно на ремонт доріг було виділено 11 мільйонів гривень.

Володимир Гаврилюк, директор КП “Управління автомобільних шляхів”, повідомив, що 6,5 млн. гривень передбачено на поточний ремонт автодорожніх шляхів, 3 млн. гривень – на утримання доріг в літній і зимовий період, решта – на капітальний ремонт п’яти вулиць Житомира: частини Проспекту Миру (ділянка від Панчішної фабрики до вул. Жукова), вул. Жукова, вул. Клосовського і ще дві вулиці, на які готуються проекти.

Міський голова наголошує проводити не ямковий, а якісний, капітальний ремонтн, особливо там, де дороги найбільш зруйновані.

Що стосується ремонту доріг прибудинковий територій, хоч кошти із держбюджету на це не передбачен, роботи будуть проводитися за рахунок місцевого бюджету, на які планується виділити близько 1 млн. гривень.

Як інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради, наразі ремонт вулиці Корольова проводиться із залучення сучасної мобільної техніки, яка забезпечує високі темпи та якісне зняття покриття: за 8 год – 6 тис кв.м. асфальту. Зняте покриття буде використане для ямкового ремонту доріг, на вулицях, де немає асфальтного покриття, для ремонту прибудинкових територій.