Прокуратура Житомирської області взяла на контролю справу мінера з Житомира

Бажаючи помститися лікарям житомирський алкоголік “замінував” відділення детоксикаційної допомоги ЦМЛ №2. Справу по його обвинуваченню за неправдиве повідомлення про замінування відділення детоксикаційної допомоги передано до суду.

Прокуратурою Житомирської області взято на контроль розгляд кримінальної справи у суді по обвинуваченню житомирянина за частиною 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба прокуратури Житомирської області.

Як повідомив старший прокурор відділу прокуратури Житомирської області Роман Чорній, у квітні 2011 року обвинувачений зателефонував у міліцію та повідомив про замінування відділення детоксикаційної допомоги комунальної установи ЦМЛ №2, завідомо знаючи, що інформація неправдива.

Для перевірки повідомлення у відділення детоксикаційної допомоги виїхала група фахівців вибухо-технічної служби та науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, а роботу закладу довелося зупинити на 4 години. Вибухового пристрою у результаті перевірки не встановлено.

Цього ж дня до «мінера», що знаходився вдома у нетверезому стані, прибули правоохоронці, аби з’ясувати мотив злочину. Він розкаявся та пояснив мотив своїх дій: мовляв, був обурений та хотів помститися за те, що у відділенні детоксикаційної допомоги (куди його доставили для протверезення за два дні до події) у нього ніби то взяли на зберігання та не повернули велику суму грошей. У подальшому зрозумів, що помилився, оскільки при отриманні речей особисто розписався в акті про відсутність претензій.

Наразі слідство закінчено, міру покарання визначить суд.