Школа етикету під керівництвом Валерії Бохнюк у Житомирі: заклопотаним батькам надається чудова можливість всебічного розвитку своїх дітей

Залучення дітей до соціальних проектів – один із основних напрямів освітньої програми школи етикету, яка набирає обертів у Житомирі під керівництвом креативного педагога, мистецтвознавця, поціновувачки прекрасного і, «по-сумісництву», директора арт-галереї арт-галереї «Акрополь» Валерії Бохнюк.

Благодатний вплив навчання у традиціях дотримання норм етикету, поваги до оточуючих, доброзичливості, відкритості, розкриття своїх талантів та творчих здібностей на всебічний розвиток дитини, яскраво прослідковується на прикладі переможниці у номінації “Міні Міс ШЕР” дитячого конкурсу краси «Міні Міс Житомир 2010», юної житомирянки Анни Сич.

Усього за рік навчання у школі етикету Валерії Бохнюк дівчина здобула безцінні знання, уміння та навички, які вже зараз допомагають її успішно реалізувати себе у соціумі. На цьому етапі соціум для Анни – навчання у школі, неформальне спілкування з однолітками, творче самовираження. ЇЇ мама – Світлана Іванівна, не може натішитися своєю дитиною.

Світлана Сич, мама Анни, вихованки школи етикету Валерії Бохнюк: «У дочки було багато комплексів. Вона соромилася, була невпевненою у спілкуванні. Як би я не намагалася, все одно мені не вдається давати дитині такі знання, які вона отримує тут, у школі етикету. По-перше, часу не вистачає, по-друге – я сама багато чого не знаю з того, що потрібно сучасній дитині для її успішної самореалізації. Так сталося, що нам довелося перейти в іншу загальноосвітню школу.

Аня, яка вже певний час відвідувала заняття школи етикету, легко знайшла спільну мову з новим колективом, подружилася з однокласниками. Дівчатка, які з нею спілкуються, зауважують, що Аня здобуває такі риси, як самостійність, упевненість у собі, цілеспрямованість. Вони вже неодноразово цікавилися, де вона навчається поза школою. Очевидно, що знання з етикету, уміння правильно себе презентувати, потрібні кожному, а особливо – дитині, яка формує свою модель поведінки в оточуючому світі.»

Перемога у номінації “Міні Міс ШЕР” подарувала Анні безкоштовне навчання у школі етикету, яку очолює Валерія Бохнюк

Анна Сич, вихованка школи етикету у творчому баченні житомирського художника і фотографа Миколи Бутковського

Валерія Бохнюк, яка успішно втілює у життя ідею створення у Житомирі класичної дитячої школи етикету зауважує, що її вихованці окрім постійної концентрації на власному саморозвиткові, абсолютно не ізольовані від соціальної роботи. Вони чутливі до негараздів інших людей, виявляють співчуття, милосердя, готові прийти на допомогу.

Читачі Репортер Житомира мають пам’ятати скандальну ситуацію двомісячної давнини, коли відомі у Житомирі люди проігнорували благодійний аукціон, основною ціллю якого був не піар меценатів, а реальна матеріальна допомога юним вихованцям Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків.

Валерія Бохнюк, організатор школи етикету у Житомирі: “Хоча, аукціон елітою був проігнорований, безрезультатними зусилля організаторів не залишились: один з житомирських меценатів постфактум звернувся до організаторів та запропонував матеріальну допомогу житомирському «дитячому будинкові малютки». А ось маленькі житомиряни, які у ті дні у арт-галереї «Акрополь» з фотографій житомирського фотохудожника Романа Котикова дізналися, що існують діти, які не мають мами і тата, вирішили їм допомогти.

Дошкільнята і школярі власними руками створили невеличкі картини, в які вклали своє небайдуже ставлення до проблеми дитячого сирітства. Ці картини, орієнтовані на сім’ю, добро, людяність, будуть розміщені у кімнатах «будинку малютки» та використовуватимуться як оздоблювальні малюнки, наочні приклади.”

___________________________________________________________________________

Школа етикету для дітей під керівництвом Валерії Бохнюк пропонує заклопотаним батькам чудову можливість всебічного розвитку дитини, її адаптації до сучасних умов комунікації у поєднанні з кращими традиціями виховання у дусі ввічливості, порядності, стриманості, доброзичливості, упевненості у собі.

Отримати відповіді на питання з приводу аспектів навчання у школі етикету ви маєте можливість за номером телефону (097)2073015.