Скориставшись відсутністю господарів, подруга доньки обікрала оселю

Нещодавно до Корольовського районного відділу УМВС України в Житомирській області звернувся житель обласного центру з повідомленням про те, що з його оселі невідомими викрадено ювелірні вироби.

Потерпілий мешкає разом з дружиною та донькою в одній з кімнат гуртожитку. Відсутність прикрас чоловік виявив майже випадково увечері, повернувшись додому, і відразу зателефонував до дружини, яка знаходилася ще на роботі. Жінка пояснила, що не одягала ні каблучок, ні ланцюжка і в інше місце їх також не перекладала.

Цього ж дня дільничні інспектори міліції, за домогою до яких звернувся потерпілий, встановили та затримали винуватицю крадіжки.

Як розповів начальник сектору ДІМ Корольовського РВ Володимир Богдан, з’ясування обставин та причетних до злочину розпочали з перевірки осіб, які вже попадали в поле зору міліції за вчинення аналогічних злочинів, однак результату це не принесло. Також спілкувалися з сусідами, які проживають на одному сходинковому майданчику, і встановили, що чужі або незнайомі люди у період ймовірного вчинення крадіжки на поверх не заходили.

Водночас у ході розмови з донькою заявника міліціонери дізнались, що дівчина товаришує уже тривалий час з подругою, яка проживає на третьому поверсі цього ж гуртожитку і часто буває у них вдома.

Бесіда з дівчиною була довгою, Вікторія (ім’я змінено) спочатку робила вигляд, що не розуміє, про що йдеться, а згодом, заплутавшись у власних свідченнях, зізналася у крадіжці. Вона справді часто заходила в гості до товаришки, а того разу коли подруга вийшла з кімнати на кухню, Вікторія зазирнула в шафу, де побачила скриньку, з якої швиденько витягла 3 каблучки та ланцюжок з хрестиком із золота.

Після цього дівчина спокійно віднесла речі додому та разом з подругою пішла на раніше сплановану прогулянку.

Згодом, за словами затриманої, викрадене вона здала до одного з ломбардів міста, а виручені гроші витратила на власні потреби.

Наразі, повідомив начальник Корольовського РВ УМВС Сергій Рябошапка, за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, покарання якої передбає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років, інформує Ольга Семенюк, Корольовський РВ УМВС України в Житомирській області.