У Житомирі обговорюють актуальні питання утримання житлового фонду міста

19 липня в Житомирі проходить навчальний семінар на тему: “Утримання житлового фонду міста Житомира в умовах реалізації “Загальнодержавної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства України на 2009-2014 роки”. Теоретичні та практичні аспекти”.

Як повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради, семінар організовано за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Житомирської міської ради.

Як зазначила директор ДП “Інноваційний центр” Марина Канавець, в умовах соціально-економічних змін, які відбуваються сьогодні в Україні, реформування житлово-комунальної сфери набуває нового звучання: «Реформування житлово-комунальної галузі сьогодні є одним з напрямків Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича, при Комітеті економічних реформ створена спеціальна робоча група з питань модернізації ЖКГ”.

Вітаючи учасників семінару, заступник міського голови Микола Боровець зауважив, що питанню реформування та розвитку житлово-комунального господарства у Житомирі приділяють значну увагу. М.Боровець сподівається, що в ході семінару учасники отримають не лише теоретичні знання, а й практичний досвід, та зможуть запроваджувати запропоновані практики у реформуванні галузі міста Житомира.

У ході роботи семінару розглядаються питання лізингової схеми фінансування проектів, організації систем обліку та регулювання тепла та води, роботи з дебіторською заборгованістю, енергозбереження та інші.

У семінарі беруть участь: представники органів місцевого самоврядування, керівники комунальних підприємств міста, провідні експерти, керівники ОСББ, представники громадських організацій.