В Житомирі буде побудовано 10 установок доочищення води

Якість питної води – це одна із найважливіших проблем міста. Вона виникла через зношеність мереж водопостачання, забруднення водойм, відсутності чистих джерел води та багатьох інших причин.

Виходячи із цієї ситуації міська влада втілює в життя програму по доочистці води. Як зазначив заступник міського голови Микола Боровець: «Виконавчим комітетом міської ради було надано дозвіл КП «Житомирводоканал» про встановлення колективних установок доочищення води для питних потреб соціальних об’єктів міста».

Першочергово буде побудовано 10 таких установок, переважно біля шкіл та дитячих садків. Загальна вартість виконання даного проекту складає 3,5 мільйони гривень. Фінансування проводиться з міського і державного бюджетів. Перший пункт доочистки води планується побудувати вже до кінця місяця, інформує управління по зв’язках з громадськістю.

Микола Петрович підкреслив важливість реалізації даного рішення: «Це є гарний проект, і ми повинні довести його до завершення, оскільки поліпшення умов життя житомирян – це наш пріоритетний напрямок роботи».

Колективні установки доочищення води планують побудувати за такими адресами: