В Житомирській області рибалки зловили сома завдовжки два метри і вагою 44 кілограми (фото)

Величезну рибину витягали з річки близько години.

Сорокашестилітній житель Новоград-Волинського Житомирської області Сергій Руденко і його племінник, 36-річний Павло Гнітецький, зловили в річці Случ двометрового сома. Коли чоловіки з великими труднощами витягли величезну рибину на берег, то не повірили своїм очам.

“Рибалкою захоплююся всього п’ять років, – розповідає Сергій Руденко. – За цей час вдалося зловити сома вагою сім кілограмів. Знайомі рибалки розповідали, що в нашій річці водяться і 20-кілограмові рибини”.

Однак Сергій Руденко навіть не підозрював, що незабаром поб’є всі рекорди, зловивши справжнього гіганта.


Таку гігантську рибину Сергій Руденко та Павло Гнітецький змогли зловити на вудку

Минулої суботи, 23 липня, Сергій Андрійович кинув в машину надувний човен, пару вудок і поїхав на «своє» місце до річки Случ. Через якийсь час до нього приєднався Павло Гнітецький. До полудня чоловікам вдалося зловити кілька невеликих карасів і лящів.

“Близько години дня вирішили з Пашею перекусити, – продовжує Сергій Руденко. – Тільки дістали бутерброди, як на моїй донці задзвенів дзвоник. Думав, це черговий карасик. Зізнатися, в той день мріяв піймати гарного коропа, щоб дружина приготувала на свій день народження”.

Потягнувши за волосінь, рибалка зрозумів, що на його гачок потрапило щось велике.

“Я дуже обережно підтягував волосінь, а Паша в цей час гріб веслами в напрямку, протилежному тому, куди нас тягла рибина, – згадує Сергій Андрійович. – Зізнаюся, боротися з нею було нелегко. Хвилин 30 воювали. Нарешті стало зрозуміло, що вона втомилася. Настав час гребти до берега. До останнього ми не знали, що за риба попалася”.

Приставши до берега, чоловіки вискочили з човна і схопили підсак.

“Паші довелося тягнути рибину, він досить міцний чоловік. Мені одному, швидше за все, не вдалося б витягнути її на берег”, – говорить Сергій Руденко.

Зважували улов на місцевому ринку. Риба потягнула на 44 кілограми! Довжина сома – 1 метр і 98 сантиметрів.

Рибак з 60-річним (!) стажем Леонтій Бичковський розповів, що піймати рибу такого розміру на гачок неймовірно складно:

“Мені пощастило витягнути сома довжиною 1 метр і 50 сантиметрів, вагою 27 кілограмів. Тоді ми з напарником промучилися кілька годин, поки витягли її на берег. У цьому випадку рибалкам вдалося впоратися з набагато більшою рибиною протягом 50 хвилин”.

Поки Сергій Руденко та Павло Гнітецький радіють незвичайному улову, Валентина Руденко роздумує, куди їй подіти стільки м’яса.

“Насамперед зварю юшку, – поділилася планами господиня. – На свій день народження насмажу рибних котлет і запечу шматочки сома під майонезом. Останнє м’ясо розділю між друзями і родичами”.

За матеріалами: “Факти”