Влада Житомира пояснила, чому підняла ціну на проїзд у маршрутках

Відтепер у Житомирі “розклад сил” у протистоянні маршрутки-тролейбуси має змінитися на користь останніх.

Ну не зможе рядовий житомирян дозволити собі таку розкіш, щодня кататися на маршрутках – занадто вже дорогою ціною вони тепер обходитимуться для кишені того, чиє життя не стомлюються покращувати “уже сьогодні”.

Отож, вартість проїзду з 15 липня у житомирських маршрутках буде змінена і складатиме на міських автобусних маршрутах, які працюють у звичайному режимі руху – 1 грн. 75 копійок (автобусні маршрути №№ 1, 2,14, 25, 40, 58). Ці маршрути вважаються соціальними, оскільки обслуговують віддалені райони міста, де відсутній електротранспорт. На маршрутах, які продовжують працювати у режимі маршрутного таксі – 2 грн. 50 копійок (3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 19, 23, 26, 27, 30, 31, 33, 37, 37-а, 45, 46, 47, 53, 53-а, 55), інформує управління по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради.

Чому люди мають платити за проїзд у житомирській маршрутці на гривню більше:

1. Підвищення вартості стислого газу на 44%;
2. Дизельного пального на 80%;
3. Подорожчання технічного обслуговування автомобілів, вартості автомобільних шин, комплектуючих запчастин;
4. Підняття мінімальної заробітної плати.

Отож, маршрутки високою ціною своїх послуг піднімаються в сферу економічної недосяжності для споживача. Надолужити втрачене отримує чудову нагоду міський електротранспорт.

За словами начальника управління транспорту і зв’язку К.В. Підпокровного сьогодні стоїть завдання суттєво покращити роботу електротранспорту у місті, який є і повинен бути пріоритетним для Житомира. Планується незабаром випустити на лінію додатково ще 15 тролейбусів та 7 трамваїв. Вивчається питання щодо поновлення рухомого складу електротранспорту та відновлення раніше закритих тролейбусних маршрутів.