Як у Житомирській області село газифікували: фоторепортаж

11 липня у селі Гуменники “свято, зі сльозами на очах”. Цей день його мешканці “наближали, як могли”. Село, нарешті, отримало газ.

Так заведено, що відкриття різного роду газопроводів у нашій державі проходить за присутності високого керівництва, якщо точніше – влади. Цього разу здійснити таку почесну місію – запустити у село газ, було доручено керівнику апарату облдержадміністрації Олександру Никитюку, депутату обласної ради Григорію Ломакову. Було й керівництво району, сільський голова с. Гуменники. Ну і звичайно ж, мешканці села, заради яких це все й робиться.

Мешканці села вручили керівництву області і району хліб-сіль, підготували концерт. Заступник голови облдержадміністрації як найвищий за рангом чиновник з присутніх, отримав право запалити блакитний газовий вогник. В числі перших газ підведено до будинку подружжя колишнього директора школи та вчительки. Олександр Никитюк вручив жінці подарунок від обласної влади з нагоди її 80 – річчя, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що у нинішньому році це перше відкриття газопроводу. У Коростишівському районі були газифіковані тільки три населені пункти – Коростишів, Студениця і Кмитів. Найближчим часом відбудеться підключення ще трьох. “На цей рік у нас великі плани, – підкреслив Олександр Никитюк. – Будемо газифікувати села, мешканці яких роками, десятиліттями ждали цього”.

Фото Катерини Тарановської