Житомирські школи замінюють трухляві деревяні вікна на металопластикові

У розпал літа в Житомирі освітяни у поті чола готують свої навчальні заклади до нового навчального року.

Фарбують, штукатурять, шпаклюють, замінюють те, що вже давно віджило термін своєї придатності. Найсильнішого головного болю директорам шкіл та дитсадків багато років завдавали вікна, старі, роздовбані, не здатні зберегти тепло у приміщенні, через які зимою, як їх не заклеюй, свище протяг.

Цього літа освітяни Житомира потихеньку позбуваються старих негодящих вікон. На їх місце встановлюють металопластикові. Понад 400 таких вікон вже встановлено у близько 40 навчальних та виховних закладах міста за кошти батьків, яким, хочеш-нехочеш, а заради такого доброго діла, скинутися все ж довелося. Ще стільки ж склопакетів встановлюють за кошти, виділені із міського бюджету. Близько 800 одиниць – саме стільки нових вікон отримали загальноосвітні навчальні та виконані заклади вже цього року за Програмою по заміні віконних блоків на склопакети на умовах співфінансування, інформує управління по зв’язках із громадськістю Житомирської міської ради. Однак ці цифри далеко не остаточні. Вікна замінюватимуть і надалі.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, що нині триває Програма по заміні віконних блоків на склопакети на умовах співфінансування, спрямована на підтримку активних батьківських комітетів. Згідно із умов Програми, 50% вартості металопластикових вікон оплачують батьки і ще стільки ж коштів виділяється із міського бюджету.

1 мільйон гривень – саме стільки коштів виділено із міського бюджету на реалізацію цієї Програми

Раніше батьки (у більшості випадків) встановлювали нові вікна повністю за власні кошти