13 прикмет і забобонів автомобілістів

Пілоти літаків, як правило, не фотографуються перед польотом, і транспорт свій теж з небажанням дають зафіксувати на плівку. А все тому, що прикмета така. Чим може закінчитися такий політ, авіапілоти навіть думати не хочуть.

Втім, за штурвал літака в процентному відношенні сідає не так багато людей, як за кермо автомобіля. А на дорозі, не в небі, свої прикмети та забобони. DELFI Woman знайшов 13 основних дорожніх прикмет і вирішив розібратися, які з них – чиста дурниця, а до яких все ж варто прислухатися.

Дорожня прикмета № 1: Мийка машини – до дощу

Найпоширеніша прикмета серед водіїв: свіжовимитий автомобіль – завжди до дощу. Прикмета спрацьовує не завжди, а приблизно в 50% випадків. Але це не заважає при першій краплі дощу після відвідування автомойки картати себе: «Так, не варто було сьогодні їхати на мийку».

Дорожня прикмета № 2: Гроші – до даішника

Професійні водії ніколи не рахують у салоні своєї машини гроші. Існує повір’я, що це притягне нечистого на руку інспектора ДАІ. Прикмета абсурдна. Зустріч з даішником може швидше відбутися з іншої причини – всі думки мають властивість матеріалізуватися.

Дорожня прикмета № 3: Пташиний послід – до грошей

Пташиний послід на кузові автомобіля – до прибутку. Але якщо швидко його не змити, виникнуть непередбачені витрати.

З особистого досвіду: не працює ця прикмета. Навіть якщо залишити машину під проводами, де зазвичай сидять зграйками пташки, матеріальне становище не покращиться. А легенда фінансового ринку Джордж Сорос одного разу навіть змінив свої ставки на ринку, коли виявив пташиний послід на капоті своєї машини. Він це сприйняв за поганий знак, терміново змінив котирування – і в підсумку виграв! Але вірити в гарне все ж варто:)

Дорожня прикмета № 4: Деталі з битих машин – до аварії

Не можна ставити на свій автомобіль деталі з битих машин – до аварії. Випадків, які б підтверджували цю прикмету, немає. Але в будь-якому випадку неприємно їздити, знаючи, що крило, наприклад, побувало в ДТП, а скло, куплене у пункті розбору автомобілів, відображало перелякані очі колишніх власників після аварії.

Самонавіювання – велика річ. Можна настільки повірити в цю безглузду дорожню прикмету, що просто втратити пильність за кермом. А це вже загрожує зіткненням.

Дорожня прикмета № 5: штовхати колесо – до проколу

Вважається, що якщо штовхати колесо (водії таким чином перевіряють тиск в шинах), можна спровокувати його прокол.

Для перевірки тиску вірніше користуватися манометром. Забобона не перевірена, але якщо зіставити час, витрачений на перевірку тиску в колесі і заміну пробитого на запаску, правильніше вибрати перше.

Дорожня прикмета № 6: Погано говорити про машину – до поломки

Не можна ображати машину і говорити про неї щось погане, сидячи в салоні. Вважається, що автомобіль відповість поломками. Дивно, але ця прикмета дійсно іноді працює. Найчастіше це пов’язано з моментами, коли автовласник вирішує продати автомобіль. Машина в помсту починає ламатися.

Дорожня прикмета № 7: Лагідне звернення до машини – до усунення дрібних неполадок

Якщо машину ласкаво попросити – вона перестане ламатися. І знову прикмета працює. Напевно є такі автоводії, які намагалися завести двигун, але їм це не вдавалося. А от варто було ввічливо попросити автомобіль почати працювати, як все виходило.

Дорожня прикмета № 8: Дивитися на ДТП – до нової аварії

Проїжджаючи повз ДТП, не варто дивитися на пошкодження або загиблих. Причина цього автомобільного забобону лежить в тому, що не треба концентрувати свою увагу на негативі. Водієві необхідно бути максимально уважним за кермом і не відволікатися на зовнішні чинники. А неприємна картина, особливо якщо людина вразлива, може найзгубнішим способом вплинути на дорожню ситуацію.

Дорожня прикмета № 9: Кролик – до удачі

Кроляча лапка або хвіст на удачу … – його возять багато водіїв, які подовгу бувають у дорозі. Правдивість цієї дорожньої прикмети вельми сумнівна – швидше за все пухнастий хвостик виконує лише функцію прикраси салону автомобіля.

Дорожня прикмета № 10: Планування часу в дорозі – до подовження дороги

Вирушаючи в далеку дорогу, не можна планувати точний час у дорозі – обов’язково трапиться щось, що порушить плани.

Цей забобон з нез’ясовних причин працює. Варто тільки запланувати час приїзду, як обов’язково або колесо спустить, або затор трапиться, або інспектор ДПС зупинить і буде довго-довго перевіряти документи.

Дорожня прикмета № 11: CD-диски-антирадар

CD-диски під лобовим склом відображають радар інспектора ДПС. Незважаючи на те, що вже давно забобон розвінчано, у деяких водіїв у машині як і раніше можна бачити такий аксесуар.

Дорожня прикмета № 12: Номерний знак 666 – до невдачі

Номерний знак з набором цифр 666 притягує невдачі. Забобон заснований на «числі диявола» і його правдивість не підтверджена. А ось той факт, що деякі автовласники навіть оплачують можливість отримання таких реєстраційних номерів для своєї машини, – це правда.

Дорожня прикмета № 13: Освячення автомобіля – до удачі

Те, що машину необхідно освячувати у храмі, досить суб’єктивна прикмета. При всій поширеності явища це рекомендується лише тим автомобілістам, які зворушено ставляться до віри, а не вважають освячення машини даниною моді …

Дорожніх прикмет ще багато. А є ще індивідуальні, тобто виявлені в особистій практиці водія. Але не варто фанатично вірити у все, що говорить народна чутка. Адже, як показує наш огляд, користі від цього небагато. А ось що важливо робити – так це завжди сідати за кермо в хорошому настрої. І це прикмета вже точно ніколи не підведе і буде приносити успіх.