Арсеній Яценюк: “Арешт Тимошенко – початок кінця цієї влади”

Арсеній Яценюк: Влада остаточно стала режимом. Але жоден режим не вигравав війну з власним народом.

«Рубікон перейдено. Демократія завершилась. Влада стала режимом, – так прокоментував арешт Юлії Тимошенко лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк. – Сьогодні режим розпочав війну з народом, зухвало арештувавши одного з лідерів опозиції. Ще ніхто й ніколи в світовій історії не вигравав війну з власним народом. Нинішній владний режим – не виняток. Шкода, що найгірші прогнози збуваються занадто буквально».

Нагадаємо, ще в травні цього року, після першої загрози арешту Юлії Тимошенко, лідер «Фронту Змін» заявляв, що в разі здійснення такого кроку чинна влада продемонструє, що в країні править хунта. І в разі арешту колишнього прем’єр-міністра, в опозиції не залишиться іншого вибору, окрім як йти в народ.

«І народ не мовчатиме, – заявив сьогодні Арсеній Яценюк. – Влада почала послідовно знищувати і себе, й Україну разом із собою з першого дня приходу до влади. Рішення про арешт Тимошенко – початок кінця цієї влади. Вся ця «команда професіоналів» може ховати у далеку шухляду свої закордонні паспорти. Але я переконаний, що в них не вистачить сил затягнути за собою в прірву все українське суспільство за прикладом Білорусі».