Динамо-Карпати: футбольна деградація

Аншлагу не було на трибунах так само, як і в грі.

Матч 5-го туру між «Динамо»-«Карпати» пройшов з рахунком 2-0 на користь киян. Як кажуть, переможців не судять, але судити є за що і кого. Та й переможених також.

Перших дві хвилини гра не клеїлась в обох команд. Таке враження, що футболісти самі не розуміли, де вони. Але львів’яни хутко взяли м’яча у свої ноги і почали атакувати киян. І я вам скажу, що атакували так, що кияни заробили два гірчичники за 4 хвилини.

А на 15 хвилині Лукас ледве не відкрив рахунок. Варто сказати: «Браво, Коваль!», оскільки після лави запасних він досить непогано дивився сьогодні на воротах.

«Динамо» й надалі на полі не видно. Помітна криза якісної гри. І от шанс трапляється для киян. Не просто шанс, а золоте дно 24-ї хвилини матчу. Гусєв, Ярмола, знову Гусєв і нічого. Ворота львів’ян так і залишились без м’яча. Такий безглуздо пропущений момент, нульова реалізація і відсутність контролю м’яча. Складається враження, якби і Тлумака на воротах не було, то теж не забили. Футбольна деградація професіоналів.

Кутові динамівці теж реалізовували нікудишньо. І взагалі, як Сьоміну могло прийти в голову поставити на кутові Аруну? Таке враження, що він футбольним м’ячем у гольф грає.

І нарешті відкрито рахунок. 33 хвилина матчу 1:0 на користь киян. Нецікавий гол Шеви, але все-таки гол.

Та навіть після цього гра киян не клеїться. Ще дві жовті картки для Шеви й Діакате. Святкували бурно, хлопці. Цікаво що? Відсутність гри?!

Закінчився перший тайм, який провели лише «Карпати». Випадковий для львів’ян і очікуваний для Шеви гол. Помітно було, що гостям важлива перемога, важлива гра. Хоча браку вистачало, половину гравців взагалі не було помітно. Один Лукас віддавався грі.

І ось після перерви Сьомін міняє Аруну на Гармаша. Нарешті Сьоміну дійшла безкорисність цієї динамівської «обновки».

Але ця заміна не дає результату. Динамівці і надалі помиляються і грають, може, в хокей. Ідейє пробиває, і м’яч пролітає від перекладини на достатній відстані. А кричали-гомоніли, який же чудовий, талановитий гравець…

Попри це на 55-ій хвилині киянам вдається забити ще одного шкіряного, автором якого стає Вукоєвич. Хороший гол, вартий уваги.

Нарешті став помітний Гусєв. Блискавично зіграв проти Худобяка, вибивши з його ніг м’яч. Одразу ж відбувається заміна. Гравці прощаються з Ідейє. Немає за що подякувати. Вимотався, мабуть, гравець після своїх двох дублів.

Виходить Мілевський, якого на полі так і не було помітно. Для Мілі – це звична справа. Головне, що в протоколі гри прізвище-то буде.

Після двох голів кияни контролюють гру. Їм уже немає через що перейматись. «Карпати» ж, навпаки, виборюють м’яч, організовують контр-атаки. Але Коваль міцно й впевненно захищає свої ворота. Та й реалізація голів у львів’ян не на найвищому рівні. Моменти є, але вони так і залишились моментами.

Матч закінчився на користь киян. Вони отримали свої три очки. Боролися Лукас і Худобяк, але боролись лише вони. Всі інші грали у свій футбол. А серед динамівців виокремлю Вуко, Коваля, Яромалу й Шеву. Ця шестірка хоч намагалась…

У будь-якому разі краще б показали команди справжній видовищний футбол із якісною грою, а не «аби м’яч у сітку».

Ірина Сташко