Мешканці житомирської багатоповерхівки публічно поскаржилися Володимирові Дебою на начальника 15-го ЖЕКу (відео)

Сьогодні під вечір в дворі багатоповерхівки за адресою Перемоги, 54, незважаючи на прохолодну погоду, було спекотно. Жителі будинку скликали загальні збори.

Люди незадоволені роботою свого ЖЕКу. Коли підійшли журналісти, мешканці почали ділитися проблемами. За їхніми словами, ЖЕК не справляється з підготовкою будинку до опалювального сезону, незадовільно працює зі зверненнями громадян, неякісно, або взагалі не надає частину послуг, які включені у квартплату. Ситуація настільки обурила мешканців Перемоги, 54, що вони зважилися на те, щоб виказати керівництву міста усе, що накипіло за останні роки.

А проблем, справді, багато. Одні скаржаться на те, що вентиляція не працює, а отже у квартирі відчувається “запах сусідів”, інші задихаються від смороду, який буквально пре з сміттєвих контейнерів, які розташовані, незважаючи на усі прийняті норми, практично під вікнами. Також можна було почути про те, що у під’їздах у частині вікон відсутні шибки. Лунало і про розбиті перила, стояки, які виходять з ладу, гниль у підвалах.

На зустріч з обуреним мешканцями приїхав міський голова Володимир Дебой, начальник житлового управління Світлана Півоварова, керуючий справами виконкому Петро Кудряшов.

У присутності міського голови начальнику 15-го ЖЕКу Валерієві Дев’ятку згадали все. Відео Репортер Житомира:

Начальник ЖЕКу переконував журналістів у тому, що акт підготовки житлового будинку був затверджений держенергонаглядом, минулий опалювальний сезон пройшов без авральних ситуацій.

Валерій Дев’ятко, начальник КВЖРЕП №15: “На всі звернення мешканців житлових будинків , які обслуговує наше підприємство КВЖРЕП № 15 – реагує, а саме виконує обов’язкові послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які передбачені договором між підприємством і мешканцем.

Вражає те, що окремі мешканці байдуже відносяться до обладнання та окремих елементів житлового будинку, що тягне за собою додаткові витрати на матеріали ( як приклад: на протязі 2009-2010 на прибудинковій території було встановлено додатково 17 лавок для відпочинку мешканців, наданий час із тих лавок які були встановлені осталось 6 штук.

Також у 2009 році було проведено за кошти капітального ремонту повну заміну 5-ти ліфтів та ліфтових кабін. Як результат недбайливого ставлення до обладнання мешканцями житлового будинку в деяких під’їздах в нових ліфтах пошкоджена оббивка, розбиті кнопки, ліфтові кабіни розмальовані та поцарапані, про що самі ж мешканці розповідали під час зустрічі).

Але багатьом мешканцям можна подякувати за дбайливе ставлення до збереження майна: дотримання культури проживання та повагу до роботи працівників підприємства, за своєчасну сплату за надані послуги.”

Свого керівника підтримує і юрист КВЖРЕП №15. На його переконання, ті, хто не платять квартплату, найбільше і скандалять.

Орест Щудлак, юрист КВЖРЕП №15: “На всі заяви , скарги, звернення які подаються в КВЖРЕП №15 надаються письмові відповіді в строки відповідно до ЗУ « Про звернення громадян».

Щодо заяв, які поступили від мешканців по питанню сміттєзбірників які розташовані по вул. Перемоги 54, була дана вказівка начальником КВЖРЕП № 15 узгодити майстру технічної дільниці №1 із мешканцями їх розміщення.

Так як між самими мешканцями не має чіткої згоди про місце розташування сміттєзбірних контейнерів, а також при вивченні схеми наданої працівником КВЖРЕП № 15 начальнику – на прибудинковій території не має такого місця що би не порушувати санітарні норми із за щільності забудови і розташування не подалік дитячого майданчика, майстром КВЖРЕП № 15 було подано лист у відповідні органи на створення комісії за участю СЕС та міськвиконкому для спільного вирішення цього питання.”

Василь Кучик, голова бюджетної комісії міської ради, був обраний від ПР по мажоритарному округу. Його обрали у тому числі й мешканці Перемоги, 54. Сьогодні він прозвітувався перед ними. Йому проаплодували і подякували за турботу про своїх виборців.

Василь Кучик, звітуючий депутат: “За час своєї роботи до моєї громадської приймальні, яка знаходиться за адресою Перемоги, 51 звернулося більше 100 чоловік. Кожному ми намагалися допомогти. У подальшому ми і надалі допомагатимемо своїм виборцям. Вже заплановано асфальтування придворових територій двору Перемоги, 54, приведення спортивного майданчика у функціональний стан”.

Міський голова все уважно вислухав, після чого видав 15-хвилинну промову:

Свириденко Марина, голова оргкомітету мешканців будинку за адресою Перемоги 54, пригадала ЖЕКу все!

У деяких місцях двір навіює післявоєнні мотиви…

Сміттєві баки. Під’їзд. Діти…