Сергій Рижук заклав капсулу

У жовтні на Чуднівщині буде збудовано елеваторний комплекс європейського рівня.

Про цю чудову новину Репортер Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

26 серпня у смт Великі Коровинці Чуднівського району Житомирської області компанія “НІБУЛОН” розпочала будівництво нового елеваторного комплексу з приймання, зберігання і відвантаження зернових та олійних культур.

В урочистостях з нагоди офіційного старту будівництва взяли участь перші особи області на чолі з головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком. Зрозуміло, найбільше радів за свій район голова Чуднівської райдержадміністрації Максим Самчик. Ну а приймала високу делегацію голова Великокоровинецької селищної ради Лариса Пащенко. На святі початку будівництва були присутні підрядні організації, мешканці села.

Сергій Рижук: “Будівництво комплексу – значна подія на теренах Житомирщини, оскільки зведення елеватора допоможе зберегти селянське зерно в області. Елеватор, будівництво якого буде завершено у жовтні цього року, планує прийняти кукурудзу цьогорічного врожаю.”

Очільник області пообіцяв продовжувати співпрацю з компанією “НІБУЛОН”. За його словами, підприємство гарно зарекомендувало себе у питаннях культури землеробства, тваринництва, розвитку соціальної сфери. Інвесторів з таким системним підходом в аграрному секторі Житомирської області більше немає.

Можливо саме тому керівник області Сергій Рижук та генеральний директор ТОВ СП „НІБУЛОН” Олексій Вадатурський вже встигли підписати меморандум про партнерство та співробітництво, яким визначили зацікавленість у здійсненні розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного співробітництва.

На площі 6,57 га компанія «НІБУЛОН» планує створити високотехнологічний комплекс європейського рівня, розрахований на одночасне зберігання 76,8 тисяч тонн зернових та олійних культур. За добу цей елеватор зможе приймати і паралельно відвантажувати на залізничний транспорт 5 тисяч тонн сільськогосподарської продукції. Тут працюватимуть 60 чоловік.

Кошторисна вартість будівництва – 120 мільйонів гривень. Реальний зиск, що отримають аграрії від появи нового об’єкта, – збільшення прибутку на 50 гривень на кожній тонні зерна.

На зведенні елеваторного комплексу будуть задіяні понад 50 будівельних організацій зі всієї України, тобто понад 1,4 тисячі будівельників. Для будівництва об’єкта компанія використовуватиме лише сучасні матеріали і технології.

___________________________________________________________________________

Сучасне підприємство не стане першим приходом компанії у даний регіон. На Житомирщині вже довгий час успішно працюють три виробничі підрозділи філії – «Романівська» (смт Романів), «Бистрицька» (смт Бистрик), «Чуднівська» (смт Чуднів).