Сесійне фіаско у Житомирі: Володимир Дебой пообіцяв вивести з тіні маніпуляторів

Запланована на сьогодні позачергова сесія житомирської міської ради не відбулася.

Частина депутатів проігнорувала засідання. Міському голові Володимирові Дебою нічого не залишилося, як привітати іменинників-депутатів з днем народження та розпустити тих, хто хто все ж прийняв рішення бути присутнім на сесії.

Міський голова, якому за довго до сьогоднішнього дня прогнозували “чорний вівторок” намагався не показувати розчарування тим, що відбувається. А сталося ось що: фракції “Фронт Змін”, “Батьківщина”, “Рідне місто”, “Свобода” не з’явилися на засідання сесії. Опозиціонери аргументували свою позицію тим, що сесія оголошена з грубим порушення порядку скликання позачергових сесій.

Міський голова сьогоднішнє сесійне фіаско не розцінює як початок конфронтації між міським головою та депутатським корпусом та обструкцію персони керівника міста. Те, що відбулося, на думку Дебоя, не демарш усього депутатського корпусу, а а спонтанне рішення частини депутатів, які вирішили зробити піар.

Володимир Дебой: “Саме на піарі і живе сьогодні фракція “Фронту Змін” у міській раді. Сумно, що замість вирішення реальних проблем міста, ці люди вміло освоюють методи системного піару. Депутатам варто навчитися розділяти власні інтереси з інтересами громади.

Коли ми підняли питання з усілякими “сінокосами”, наші опозиціонери, які йшли на вибори з лозунгом “Збережемо природу”, не підтримали законний протест прокурора. Тоді ці депутати повтікали з залу, бо їм було соромно перед своїми виборцями, що вони відстоюють інтереси не громади, а окремих людей, які ці сінокоси та інші преференції собі виділили. Вся справа у тому, що зараз ми підійшли до робочих питань, які стосуються майна, власності. І вже потроху стає зрозуміло, хто є хто. Хто за чиї інтереси воює”.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, сьогоднішню позачергову сесію житомирської міської ради міський голова Володимир Дебой скликав два тижні тому для розгляду питань регламенту. Разом з тим, на розгляд сесії було внесено “провалене” на минулій сесії питання “Про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 5,3882 га за адресою: вул. Корольова, 39 та затвердження її для продажу на земельному аукціоні в м. Житомирі”. Земельна ділянка про яку йде мова знаходиться на території Ботанічного саду. Інвестором виступає мережа будівельних гіпермаркетів “Епіцентр”.