Що чекає на українські клуби в шостому турі Прем`єр-ліги: хто заробить три очки, а хто пастиме задніх. Читай прогноз від “Репортера”

Завтра стартує шостий тур української Премєр-ліги. «Репортер Житомира» робить свій прогноз на всі матчі туру.

Безперечно, провідним матчем цього туру є матч «Шахтаря» проти «Дніпра», який відбудеться 13 серпня. З нього й розпочнемо. Вболівальників чекає поєдинок двох провідних команд. Хоч «Дніпро» і займає сьому сходинку, але ще не вечір. Хороша команда, хороші гравці. Тим паче Дніпропетровськ вміє показувати футбольний гонор і сильну хватку в потрібний момент. Якщо підопічні Рамоса зберуть всі сили в бій й волю в кулак, то зможуть відібрати у гірняків три очки. Але і шахтарі не по воді писані і так просто не здадуться. Українську Премєр-лігу чекає запекла боротьба. Хотілось би побачити красиву гру від «Дніпра». Тим паче, що наступного тижня на них чекає найкраща жінка – Ліга Європи.
Наш прогноз: бойова нічия.

«Кривбас» – «Ворскла» – першопрохідці шостого туру. Боротьба буде важкою для команд і, мабуть, трохи в’ялою. Полтавчани повинні реабілітуватися після поразки в себе вдома і показати щось справді вартісне. Хоча це сама та пара, яка не завжди грає в хороший футбол. Побачимо, чи вийде гра цікавою, чи вболівальник засне на 15 хвилині. Прогноз: перемога Ворскли.

13 серпня відбудеться столичне дербі. У поєдинку зустрінуться дві київські команди: «Динамо» й «Арсенал». Дербі має бути видовищним і показовим для української прем’єр-ліги. Адже нинішній «Арсенал» досить в непоганій формі і показує демонстративний футбол в цьому чемпіонаті. Тому підопічним Сьоміна буде нелегко. Адже, окрім цього, в динамівців знову не клеїться щось в команді. І, як на зло, вони ще й втратили двох важливих гравців. Гусєв і Ярмоленко отримали травми після матчу з «Карпатами». Та все одно така команда з таким ім’ям має проходити такого суперника. Наш прогноз: перемога Динамо.

Цього ж дня відбудеться матч «Карпати» – «Заря». Львів’янам треба прокидатись і вийти нарешті на поле в нормальній формі. Знаходячись, на останній сходинці, «Карпатам» конче необхідна перемога як для власного стимулу, так і для підняття рейтингу в турнірній таблиці. «Заря» буде продовжувати грати у свій закритий футбол. І «Карпатам» буде нелегко, щоб пройти оборону суперника.
Наш прогноз: перемога Карпати.

І ще один матч припадає на цей день. У двобої за три очки зустрінуться «Оболонь» і «Металіст». Кияни скоріше за все будуть грати в оборонний футбол і будувати гру на контр-атаках. А «Металісту» буде важко підібрати ключа до закритого футболу «Оболоні». Хоча у харківської команди є перспективні й хороші футболісти, які зможуть це зробити.
Наш прогноз: перемога Металіста.

14 серпня зустрінуться «Волинь» й «Александрія». Солодка парочка української «вишки». Не зважаючи на те, що команда Кварцяного вже котрий рік у Прем`єр-лізі, але з Александрією зараз вони стоять на рівних. Безперечно, різниця в три очки на користь «Волині», але по якості гри однаковs команди. Та й у турнірній таблиці вони завжди по середині й за вищі сходинки борються не стрімко. Якщо «Александрія» знову покаже таку гру, як із «Металістом», особливо в другому таймі, то має шанс перемогти або вивести на нічию.
Наш прогноз: нічия.

На пів години пізніше цього ж дня бігатимуть на полі гравці «Іллічівця» й «Чорноморця». Останній матч проти «Дніпра» одесити провели досить непогано, особливо вони запам’ятались у другій половині гри, коли створювали цікаві комбінації. І якщо за цей термін «Чорноморець» зумів залатати пробіли в обороні, то для них все в шоколаді. І Григорчук разом із одеськими вболівальниками може розраховувати на три очки. «Іллічівець» повинні доводити своє прагнення попасти в ЛЄ, про яке заявили. Бо поки ми не бачимо якісного показника.
Наш прогноз: перемога Чорноморця.

Завершить шостий тур 15 серпня «Металург Донецьк» і «Таврія». В принципі, це однакові за силами команди. Та за попередніми турами «Таврія» заграла по-іншому. І це інше в кращу сторону. Тому таврійці будуть боротись за три очки. Але й «Металург» у своїх стінах буде грати лише на перемогу.
Наш прогноз: перемога Таврії.

Як насправді складеться доля шостого туру побачимо за три дні. «Репортер Житомира» й надалі буде слідкувати за Чемпіонатом України, а також просить вболівальників завжди вірити у свою команду і приходити на матчі. Останнім часом боляче дивитись лише на половину заповнені трибуни.

_________________________________________________________________________

Розклад матчів 6-го туру ЧУ

12. 08. 11
19:00 – Кривбас – Ворскла

13.08. 11
18: 00 – Динамо – Арсенал
19:00 – Карпати – Заря
20:00 – Дніпро – Шахтар
21:00 – Оболонь – Металіст

14. 08. 11
19:30 – Волинь – Александрія
20:00 – Іллічівець – Чорноморець

15. 08. 11
20:00 – Металург Д – Таврія

Ірина Сташко
Геннадій Бялик