У Чуднові відкрито меморіальний знак

9 серпня в смт Чуднові, в урочищі «Шабелянка» відкрито меморіальний знак «Чуднівська битва 1660 року».

У заході приймали участь голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.

Також активну участь у створенні та відкритті меморіалу взяло Житомирське крайове Козацьке Товариство «Поліська Січ» Українського козацтва.

Виступаючи перед присутніми, очільник області зазначив: «Меморіал «Чуднівська битва 1660 року» стоятиме на цій землі віки у пам’ять про всіх полеглих у найбільшій на ті роки в Європі битві між військами Речі Посполитої та Московського царства, що відбулася саме тут, в урочищі «Шабелянка». Нехай цей меморіал нагадає кожному, наскільки важливо бути єдиними у своїй державі, важливо оберігати мир і спокій і не забувати гіркі уроки історії».

Крайовий отаман Житомирського крайового Козацького Товариства «Поліська Січ» Українського козацтва Анатолій Шевчук закцентував увагу учасників зібрання на філософському аспекті події, яка відбулася 351 рік тому – у побудові незалежної української держави.

«Сьогодні ми повинні робити все для того, щоб усі народи, які проживають в Україні, жили заможно та щасливо», – наголосив крайовий отаман.

Участь у заході взяли також керівники Чуднівської районної адміністрації та районної ради, краєзнавці, представники об’єднань громадян, громадськість.