У Житомирі ЗМІ на крок стали ближчими до публічної інформації

Група представників ЗМІ та громадських організацій міста Житомир стали на крок ближчими до публічної інформації, опанувавши Закон України “Про доступ до публічної інформації”.

На семінарі, який відбувся 06 серпня 2011 року, учасники опанували механізм одержання інформації від її розпорядників, який став доступним завдяки Закону України «Про доступ до публічної інформації».

На заході було опрацьовано основні положення Закону, розглянуто порядок складання та подачі запитів на інформацію, а також процедурами оскарження відмов у наданні інформації.

Окремо на семінарі за допомогою фокус-групи, було сформовано рейтинг суспільно важливих тем. Перші позиції в даному рейтингу, який налічував понад 40 питань, зайняла інформація щодо: бюджету міста, розподілу землі, ремонту доріг, розрахунків тарифів житлово-комунальних послуг та інформація щодо пасажирських перевезень (бюджет ТТУ, договори з перевізниками, та калькуляція тарифів).

По завершенню семінару кожен відмітив, що інструмент запиту на інформацію є дуже зручним та корисним і обов’язково знадобиться в їх професійній сфері, а не рідко і для вирішення особистих питань.

Довідково:

Закон України «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності з 9 травня 2011 року.

Основне завдання Закону – зробити органи влади всіх рівнів відкритими та публічним, а також забезпечити доступ громадськості до публічної інформації.