В Житомирі провели мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку «Солдатам правопорядку Житомирщини, які загинули на бойовому посту»

22 серпня Україна вшановує працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання своїх обов’язків. Мітинг-реквієм саме із цього приводу відбувся сьогодні в Житомирі біля пам’ятного знаку «Солдатам правопорядку Житомирщини, які загинули на бойовому посту».

Керівники області та міста, представники духовенства, громадськості, вдови загиблих поклали до пам’ятного знаку квіти, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

«НЕ НА ВІЙНІ, ХОЧ КОЖЕН З НИХ ЗАГИНУВ ЯК СОЛДАТ… Ці слова прямо стосуються співробітників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків не на полі бою, а в мирний час, на, так званому, мирному фронті боротьби зі злочинністю. Невимовно прикро, що через фатальну мить чи злочинну підступність матір не дочекалася з роботи сина, дружина – чоловіка, діти – батька…», – зазначив у промові Житомирський міський голова Володимир Дебой.

За роки незалежності України під час виконання професійних обов’язків загинуло близько тисячі правоохоронців. Лише на Житомирщині у повоєнні роки при виконанні службових обов’язків загинуло 98 працівників органів внутрішніх справ, у тому числі 22 – за роки незалежності України.

На сьогодні в області нараховується 24 родини працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службового обов’язку. Сім родин мають на утриманні неповнолітніх дітей.