В Житомирі вимірюватимуть владу “Владометром”

«Владометр» презентує Всеукраїнський журналістський конкурс «(без)Відповідальна політика-2011».

31 серпня (середа) в Житомирі о 12:00 в приміщенні “Кавоманії” (вул. Московська, 24-б) відбудеться презентація сайту «Владометр» (www.vladometr.org) та конкурсу журналістських матеріалів «(без)Відповідальна політика-2011».

Проект громадського моніторингу політичних обіцянок «Владометр» дає відповіді на питання:

1. Які обіцянки і коли давали українські політики?
2. Які з обіцянок виконані, а які – порушені?
3. Хто з українських політиків найчастіше порушує свої ж обіцянки?
4. Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

На сайті зафіксовано більше 2,7 тис. обіцянок 141 українського політика та чиновника всіх рангів – від президента до депутатів місцевих рад, представників 17 партій і політичних об’єднань. Це зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянами, активістами, журналістами та аналітиками.

Мета конкурсу – популяризація ресурсу vladometr.org; активізація використання матеріалів сайту, зокрема обіцянок і експертних оцінок; уточнення статусів обіцянок («виконано», «не виконано», «в роботі» тощо); посилення громадського контролю за політиками та чиновниками – представниками влади та опозиції.

У конкурсі можуть брати участь – співробітники редакцій, позаштатні дописувачі друкованих та інтернет-видань, блогери, теле- і радіожурналісти, фотокореспонденти.

Жанр публікацій – аналітична стаття, авторська колонка, розслідування, фейлетон, відеосюжет, радіо- та телепрограма (сюжет) тощо.

Обов’язкова умова – використання обіцянок та експертних оцінок, розміщених у базі даних «Владометра» або на фан-пейджі http://www.facebook.com/vladometr.

До розгляду прийматимуться матеріали, опубліковані чи ретрансльовані на національному або регіональному телебаченні чи радіо, в друкованій пресі та мережі Інтернет у період з 1 червня до 10 вересня 2011 року.

Визначення переможців авторитетним журналістським журі – у вересні 2011 р. Переможці та лауреати отримають грошові премії (гонорари), спеціальні відзнаки та призи. Конкурсні роботи будуть розміщені на сайті «Владометр».

____________________________________________________________________________

Конкурс відбувається за сприяння «Фонду розвитку українських ЗМІ» Посольства США в Україні.

Контакт: шеф-редактор Вахтанг Кіпіані,
головний редактор Тарас Фролов
info@vladometr.org