З 1 вересня біля житомирських шкіл, розташованих поблизу проїзних частин, вартуватимуть працівники УДАІ

Вже завтра для школярів пролунає дзвоник, який покличе дітей за шкільні парти. Проте дорога, що нею щоденно йтимуть дітлахи до навчального закладу, має бути безпечною. Відтак, на Житомирщині дитячу безпеку бере під свій суворий контроль Державна автомобільна інспекція.

Починаючи з 1 вересня біля житомирських шкіл, розташованих поблизу проїзних частин, порядок будуть вартувати працівники УДАІ. Щоб ефективно забезпечити профілактичну роботу, до неї залучено максимальну кількість даішників. Сформовані в окремі патрульні наряди, вони мають забезпечувати дорожній нагляд у вранішній час, коли дітлахи йтимуть до школи – з 7 години 45 хвилин. Особливу увагу правоохоронці звертатимуть на дотримання правил безпечної поведінки на дорозі усіма учасниками дорожнього руху.

На урочистостях з нагоди початку нового навчального року правоохоронці також будуть присутні. Для дітлахів вони проведуть окремі тематичні уроки, мета яких – нагадати школярам про суворе дотримання правил безпечної поведінки на дорозі, особливо в частині переходу проїзної частини, повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Найменшим учасникам дорожнього руху працівники УДАІ приготували приємні й водночас корисні подарунки – книжки-розмальовки із зображенням різних ситуацій, що можуть трапитися на дорозі, а також з конкретними порадами, як уникнути подібних неприємностей.

Звичайно, працівники УДАІ докладатимуть значних зусиль, аби дорога до школи для дітей була безпечною. Проте батьки не повинні забувати й щоразу нагадувати своїм дітям про дотримання елементарних правил безпеки.