Житомир зустрів марафонських бігунів, які вирішили об’єднати країну

Житомир гостинно зустрів учасників марафонського легкоатлетичного пробігу „Схід-Захід”.

18 серпня Житомир урочисто приймав учасників марафонського легкоатлетичного пробігу «Схід-Захід», приуроченого до 20-ї річниці Незалежності України. Своїм прикладом учасники марафону хочуть продемонструвати переваги здорового способу життя і засвідчити єдність народу України.

Керівники області, міста, громадськість урочисто привітали учасників пробігу квітами та гучними оплесками. Їм було сказано багато теплих слів, побажань. Символічно, що легкоатлетів гостинно зустріли біля пам’ятника Тарасу Шевченку, інформує Репортер Житомира управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Обласний етап марафонського пробігу відбувся за підтримки головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Учасників пробігу, які стартували 9 серпня у Донецьку, вже приймали Дніпропетровськ, Кременчук, Черкаси, Київ. Після гостинного прийому у Житомирі легкоатлети, завітавши у Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, завершать забіг у Львові у переддень Дня Незалежності України.

Загалом бігунам належить подолати дистанцію у півтори тисячі кілометрів. Змагання організовані таким чином, що кожний спортсмен щоденно долає до 40 км в естафеті по 6 чоловік.

Серед марафонців – а це близько 50 любителів бігу та досвідчених спортсменів – чемпіони та призери чемпіонатів України, Європи та світу серед ветеранів з легкої атлетики. У команді є рекордсмени Книги рекордів України. Найстаршому з них – 75 років. Вони засмаглі, бадьорі, повні планів.

Один із легкоатлетів розповів, що за кілька місяців планує організувати антарктичну експедицію, присвячену 20-річчю Незалежності України і 100-річчю підкорення Північного полюсу командою норвезького дослідника Руаля Амундсена. Експедиція складатиметься з двох чоловік, які подолають 1000 кілометрів на велоковчезі. Український прапор майорітиме на Північному полюсі.