Житомирська «Свобода» закликала боротися з бандою, яка займається політичними репресіями

2 серпня Житомирська обласна організація ВО «Свобода» провела мітинг протесту проти політичних репресій поблизу облдержадміністрації.

200 небайдужих житомирян прийшли підтримати українських патріотів та колишніх посадовців, які стали жертвами нинішнього режиму. У заході також брали участь інші опозиційні політичні сили, інформує Репортер Житомира Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Голова Житомирської міської організації ВО «Свобода» Валентин Стойко у своєму виступі наголосив, що терпець українців не безмежний по відношенню до утисків політичного характеру.

«Адже всі ми чудово розуміємо, що сьогодні зачіпається політика, а завтра економіка. Ця банда може прийти і забрати у нас все. Завтра будь-хто може опинитися за гратами. Ми не дозволимо втілити у життя такі цинічні сценарії влади», – сказав Валентин Стойко.

Присутні після виступу свободівця вигукували гасла: «Банду геть!», «Влада ідіотів судить патріотів». Також тримали плакати із написами: «Ні – політичним репресіям», «Вимагаємо зупинити політичне судилище».

Крім того, на мітингу була розповсюджена заява депутатів місцевих рад від ВО «Свобода» Житомирщини про припинення політичного тиску на інакодумців. На основі зазначеної заяви депутати-свободівці у відповідних радах ініціюють звернення до Президента України негайно відреагувати на свавілля, що чиниться щодо неугодних владі людей.

Заява депутатів місцевих рад від ВО «Свобода» Житомирщини

Ми, депутати місцевих рад Житомирщини від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», вкрай занепокоєні ситуацією, що склалась в Україні. Повідомлення про переслідування та арешти екс-посадовців та українських патріотів не сходять з екранів телевізорів.
Є підстави стверджувати, що до цих осіб законодавство вживається вибірково. Якщо Україна одна для всіх, Конституція одна для всіх, то і відповідальність повинна бути однакова. Але сьогодні українці живуть наче в колонії, де існують режим і правила, установлені окупантами-колонізаторами. І це в державі, яка цьогоріч святкує 20-і роковини Незалежности!

Завдяки чинній владі всі демократичні свободи і волевиявлення, гарантовані Конституцією, перестають бути не тільки реальністю, а й мрією патріотів України. Бо існує чітка позиція – або ти з нами, або проти нас! Якщо проти – тебе знищують. Спочатку морально, потім економічно, зрештою – фізично. Так, саме фізичними стають розправи з політичними опонентами теперішнього устрою, інакше як назвати виклики на допити в силові структури, грубі та безпідставні саджання в СІЗО, прослуховування телефонних розмов, міліцейські перевірки та прокурорську “пильну увагу” до наших колег? Причому, уже немає різниці чи це на сході, чи в центрі або на заході України – репресії всюди однакові, за одним шаблоном.

Прикладів безліч. Молоді Ганна Сінькова, Едуард Андрущенко на власному досвіді відчули, що таке “політичні” ґрати. Відкриті десятки кримінальних справ проти українців, після, так званих, подій 9 травня за ґратами опинилися вісім українських патріотів, серед них наші колеги, обранці народу до Самбірської районної ради Львівської області Володимир та Михайло Коваліви, депутат Пустомитівської районної ради Львівської області Степан Підкуймуха. Хоча саме святкування тих подій з червоним прапором було визнано неконституційним, тобто незаконним.

З метою перешкоджання ефективності місцевого самоврядування постійно викликаються на допити керівники найбільших депутатських фракцій на Львівщині: обласної ради – Ірина Сех та міської – Руслан Кошулинський. Це не поодинокі випадки, це – система. Вдумайтесь тільки: за пошкодження незаконно встановленого боввана тиранові Йосипу Сталіну в Запоріжжі до цих пір судять людей.

Були затримані та доправлені до райвідділків міліції та СІЗО на різні терміни Віталій Подлобніков, Юрій Гудименко, Ігор Артюшенко, Андрій та Пилип Стемпіцькі, Василь Лабайчук, Роман Хмара, Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Ростислав Винар, Сергій Борисенко. А між іншим, рішенням ОБСЄ сталінізм прирівняно до нацизму. Спорудження погруддя тиранові визнано незаконним.

Продовжується суд щодо руйнування пам’ятника Лєніну в Києві. Микола Коханівський, Олександр Задорожний, Іван Срібний, Богдан Франт. За що судять цих людей? Лише за любов до України. Всі ці приклади свідчать про надзвичайну вибірковість нашого правосуддя, хоча стаття 24 Конституції гарантує рівні права і свободи громадянам незалежно від політичних переконань. У зв’яку з цим наші колеги із Львівської міської ради публічно виступили проти політичних репресій.

Ми переконані, що ці факти руйнують основу для рівноцінних та рівноправних відносин України з Евроспільнотою. Саме в Европарламенті вперше було сказано про факти політичних репресій в Україні. Багато европолітиків вже починають порівнювати Україну з Білоруссю. Факти переслідування опозиції можуть негативно відбитись на економіці держави. Тим паче, коли суттєво зменшився експорт українських товарів в сусідню Росію, зумовлений із підняттям російською владою експортного мита. Фактично, Україна стала залежною від одного з найбільших у світі ринків збуту для наших товарів – Евросоюзу.

Звертаємо Вашу увагу, що менше року залишається до старту ЕВРО-2012. Дуже не хочеться, щоб європейські туристи їхали сюди як в поліційну державу, або взагалі надавали перевагу сусідній демократичній Польщі.

Ми, депутати місцевих рад Житомирщини від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», виступаємо проти вибіркового застосовування закону щодо екс-посадовців та українських патріотів. Закликаємо припинити всі політичні переслідування інакодумців. Вимагаємо від влади вжити термінових заходів для того, щоб зняти з України тавро авторитарної держави, в якій знищується демократія. Закликаємо депутатів всих місцевих рад України ухвалити відповідне звернення до Президента України задля протистояння окозамилюванню влади, яка під виглядом правосуддя провадить політичні розправи.

Сьогодні ми заявляємо: досить знущань над українцями, досить політичних репресій та політичного тиску на патріотів нашої держави – терпець українця унікальний, але не безмежний.

___________________________________________________________________________

Голова Житомирської міської організації ВО «Свобода»,
депутат Житомирської міської ради Валентин Стойко

Керівник фракції ВО «Свобода» в Житомирській районній раді Сергій Крутій

Керівник фракції ВО «Свобода» в Богунській районній раді м. Житомира
Михайло Сліпченко

Керівник фракції ВО «Свобода» в Олевській міській раді Віктор Коц

Голова Новоград-Волинської міської організації ВО «Свобода»,
депутат Новоград-Волинської міської ради Олександр Захарчук

Голова Корольовської районної організації ВО «Свобода» м. Житомира,
депутат Корольовської районної ради міста Житомира Максим Вілівчук