Житомирське ТТУ випустить додатково 15 відремонтованих тролейбусів

На початку вересня Житомирське ТТУ відремонтує та випустить на маршрути ще 15 тролейбусів.

«До початку вересня ми плануємо додатково поставити на маршрути ще 15 тролейбусів. Це не нові тролейбуси, а капітально відремонтовані машини, що стояли в депо» – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Таким чином, кількість тролейбусів у Житомирському ТТУ зросте до 83 одиниць. Це дозволить скоротити інтервал руху тролейбусів, особливо в час “пік”. Відремонтовані тролейбуси доповнять 1, 2, 3, 4, 8, 9 та 15 маршрути, які є найбільш завантаженими.

Як повідомив начальник управління транспорту і зв’язку, гроші на ремонт техніки були залучені із статутного фонду підприємства, на поповнення якого міська рада виділила 100 тисяч гривень. Крім того, після підняття тарифів на проїзд в маршрутних таксі, зросли прибутки ТТУ – з 50 тисяч до 75 тисяч гривень в день. Частину цих коштів також направили на ремонт тролейбусів. Були закуплені запчастини для ремонту заднього моста тролейбусів та нові шини.

У вересні життя міста завирує. З канікул повернуться учні шкіл та студенти, дорослі вийдуть з відпусток, тому додаткові тролейбуси будуть якраз в пору.