Житомирські депутати НЕ працюють: громадськість закликає відізвати депутатів, які не виконують своїх обов’язків

У червні ряд громадських організацій Житомира започаткували кампанію «Дізнайся, як працює твій депутат».

За два місяці були оприлюднені перші результати – лише дев’ять депутатів-мажоритарників із 30-ти в Житомирській міській раді спроможні відзвітувати за свою 7-ми місячну роботу на благо виборців, а четверта частина депутатського корпусу систематично прогулює засідання робочих комісій.

«Після прес-конференції 5 серпня ми очікували, що котрісь з депутатів, які не відзвітували зв’яжуться з нами і продемонструють свою роботу, однак цього не сталось», – коментує один з учасників кампанії Владислав Пучич, – «саме тому ми вирішили піти далі. Ми оприлюднюємо поіменний список тих, хто не виконує своїх депутатських обов’язків і закликаємо громадськість відкликати таких депутатів».

* примітка: запити на інформацію (запитані передвиборчі програми та звіт за сім місяців депутатської роботи) були розіслані всім депутатам-мажоритарникам (30), головам фракцій (Батьківщина, Партія Регіонів, Рідне Місто, Фронт Змін) та представнику інших політичних сил, представлених у Житомирській міській раді (Комуністична партія, Молодіжна Партія, Удар, Українська Платформа, Свобода)

В основу списку покладено два принципи:

1 – Конструктивна відповідь на запит на інформацію.

2 – Відвідування депутатських комісій; більше 50% прогулів – ініціювати процедуру відкликання.

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» підставами для відкликання виборцями обраного ними депутата місцевої ради можуть бути: …пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії; … невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради основним принципам і положенням його передвиборної програми.

На підставі Закону та оприлюдненої в рамках кампанії «Дізнайся, як працює твій депутат» інформації у житомирян достатньо підстав, щоб ініціювати відкликання щонайменше 32 депутатів Житомирської міської ради, до чого і закликають організатори кампанії.