Житомирський «Фронт Змін» розпочав книгообмін «Читай!»

Житомирський «Фронт Змін» з нагоди 20-річчя Незалежності України розпочинає книгообмін «Читай!»

Присвячений 20 річниці Незалежності України буккросінг «Читай!» започатковує в Житомирі «Фронт Змін».

В шести найбільш популярних серед житомирян та гостей міста кафе та ресторанах Житомира розміщено полиці з книгами класиків української літератур, сучасних письменників та поетів. Запропоновані до читання книги різних стилів, жанрів та напрямків.

Кожен відвідувач може взяти з полиці книгу й погортати її за столиком закладу чи взяти для читання з собою. Також, можна приносити й долучати до зібрань свої улюблені книги, які, на вашу думку, варті уваги і їх повинен прочитати кожен.

Книгообмін «Читай! безстроковий. З часом, за пропозиціями житомирян, «Фронт Змін» збільшить кількість книг та місць їх розміщення.

«Сьогодні через надактивний ритм життя у людей мало часу для читання книг. Простіше отримати інформацію з інтернету, радіо чи телебачення. Проте, сотні примітивних токшоу та серіалів не здатні замітити хоча б одну сторінку, написану класиками літератури. Прочитана книга спонукає мислити. Ми не ставили на меті нав’язати свій смак. Головне – аби читали. Саме тому серед книг класики й сучасні автори. А розмістили полиці з книгами в кафе та ресторанах тому, що поки відвідувач чекає своє замовлення, у нього є вільна хвилина. Буде добре, якщо свій вільний час люди витратять на книги», – розповідає про буккросінг ініціатор руху у Житомирі Геннадій Зубко.

Книги для буккросінгу голова обласної організації «Фронт Змін» передав зі своєї особистої бібліотеки. На думку Геннадія Зубка, «українці трохи забули, що люблять читати і святковий День Незалежності України – гарний час їм про це нагадати».

«Незалежна Україна – це читаюча, освічена, мисляча держава. Нація, яка усвідомлює перспективу країни в Європейському Союзі з надійною системою колективної безпеки та європейськими стандартами життя. З такими планами на майбутнє ми відзначаємо двадцяту річницю Незалежності України», – поділився своїм баченням свята Геннадій Зубко.

Адреси місць розміщення книг:

Ресторан «Суші-я» – вул. Велика Бердичівська, 12

Кав’ярня-кондитерська «Кондитерка» – вул. Велика Бердичівська, 9

Кав’ярня-крамниця «Майстерня шоколаду» – Майдан Перемоги, 7

Піццерія «Маріо» – вул. Київська, 13

Кафе «Мілано» – «ТЦ Глобал UA”, вул. Київська, 77

Кафе «Французька Здоба» – вул. Михайлівська, 17