«Батьківщина» відзначає місяць Тимошенко за ґратами

Захист екс-прем’єра України Юлії Тимошенко в черговий раз привертає увагу громадськості до судового процесу над нею.

Як повідомив адвокат екс-прем’єра Микола Сірий, в понеділок буде оприлюднено заяву до всіх дипломатичних місій, до міжнародних правових організацій з фактами порушення принципу верховенства права в суді над Ю.Тимошенко.

«Даний розгляд справи дійшов до такої точки, коли можна сказати, що правосуддя немає, коли можна абсолютно чітко категоричним способом сказати, що це політична розправа, що це політичне судилище», – сказав адвокат.

За словами М.Сірого, ця заява підписана як чинними адвокатами Ю.Тимошенко, так і тими адвокатами, які були від процесу рішенням суду.

Адвокат відзначив, що дана заява також буде направлена на адресу всіх політичних партій в Україні, юридичних організацій, «всім, хто небайдужий до сьогоднішнього і завтрашнього дня країни».

На сайті партії «Батьківщина» розміщено повідомлення під назвою «Рівно місяць Юлія Тимошенко незаконно перебуває в СІЗО».

У ньому наголошується, що українська влада, незважаючи на негативну реакцію у світі на арешт Ю.Тимошенко, не звертає на це уваги.
У партії підкреслили, що Ю.Тимошенко щодня проводить в суді по 10-12 годин, не маючи можливості підготуватися до процесу з адвокатами, нормально харчуватися і відпочивати.

«При цьому суд не звертає уваги на критичний стан її здоров’я і вже 3 тижні не дозволяє її лікарю провести медичне обстеження», – зазначено в повідомленні.

Крім того, у партії нагадали, що суд відмовив захисту залучити до матеріалів справи аудит діяльності НАК «Нафтогаз України», проведеної компанією «Ернст & Янг».

В «Батьківщині» впевнені, що справа Тимошенко повністю політична.

«Янукович знищує головного політичного опонента, незважаючи на Конституцію, закон, громадську думку і реакцію світу», – підкреслено в повідомленні.

Президія політради партії «Батьківщина» вимагає від В.Януковича негайного звільнення Ю.Тимошенко і закриття кримінальної справи проти неї через відсутність складу злочину.

За матеріалами ictv.ua.