Без жартів: на Житомирщині горів шкільний автобус зі школярами

6 вересня в Ємільчинський районі, що на Житомирщині, шкільний ПАЗик, за кермом якого був Василь Іванович Пишняк, шофер з великим стажем, розвозив дітей по селах після занять в Сербівской школі.

Близько 17 години, на сільській дорозі поблизу села Моісеевка, школярі помітили яскраві проблиски, які раз у раз з’являлися на капоті двигуна біля водія. Вони прийняли їх за сонячні відблиски.

Сам Василь, захоплений дорогою, цього не помічав. А вогонь в моторному відділенні розгорявся все більше, але спочатку був невидимим, оскільки здувався вітром. Коли салон став стрімко наповнюватися димом, водій негайно зупинив автобус, відкрив лише задні двері, щоб, за його словами, у дітей навіть і думки не було наближатися до палаючого двигуна.

Чоловік голосно і чітко подав команду на вихід. Всі вісім, а їх саме стільки на той момент залишалося в автобусі школярів, в основному хлопчаків середніх і старших класів, швидко і без метушні покинули машину.

Василь Іванович встиг лише схопити документи, коли вогонь вирвався з-під капоту. Вогнегасник дістати вже було не можливо.
Водій відвів дітей на безпечну відстань, повідомив про пожежу рятувальникам і в автопарк.

Сергій Уланов, прес-служба УМНС України в Житомирській області: “Пожежні смт Ємільчине вогонь загасили швидко. Надісланий на заміну автобус доставив школярів по домівках.

Постраждалих немає. Від ПАЗика залишився кістяк. Ймовірною причиною загоряння фахівці називають коротке замикання електропроводки.”