Будівлю Хрестовоздвиженської церкви урочисто передано релігійній громаді

Сьогодні у Житомирі відбулася урочиста передача у власність Житомирської єпархії Української Православної Церкви будівлі відділу природи Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради (Хрестовоздвиженської церкви).

У день церковного свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього біля приміщення Хрестовоздвиженської церкви за участю митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона, єпископа Городницького Олександра, єпископа Житомирського та Новоград-Волинського Никодима відбулося святкове богослужіння, після чого єпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим освятив надкупольний хрест, встановлений напередодні. Зробив він це за допомогою пожежної “люльки”.

Голова обласної ради Йосип Запаловський урочисто вручив керуючому Житомирською єпархією Никодиму рішення сесії обласної ради від 8 вересня 2011 року про передачу будівлі релігійній громаді.

Володимир Дебой зазначив, що сьогодні на Хрестовоздвиженському храмі з’явився хрест, якого не було починаючи з 1917 року, коли приміщення було під різним господарський використанням. Переміщення сюди музею природи фактично зберегло стан храму, інформує прес-служба міської ради.

Присутній на міроприємстві очільник області повідомив громаду, що найближчим часом розпочнеться ремонт та реконструкція храму. Колекція музею природи буде збережена і перенесена у спеціальне приміщення. Його будівництво планують розпочати у наступному році, попередня кошторисна вартість складе 12 млн. грн. Вже виготовлені 2 проекти будівлі, в обговоренні яких обов’язково візьме участь громада міста й області.