Чемпіонат області. Легіон-Звягель-750: хто грав, а хто радіо слухав (фото)

7 вересня СК «Легіон» приймав удома ФК «Звягель-750».

Матч чемпіонату області відбувся на користь житомирян, які розірвали Новоград-Волинський з рахунком 3:1.

Свисток! Граєм! А в що?

Гру розпочав «Легіон», який володів м’ячем до тих пір, поки «Звягель» не прокинувся (10′) і не створив перший небезпечний момент, пробивши з кутового. Але кіпер відбив м’яча без особливих зусиль.

Якщо вже говорити про початок гри, то «Легіон» був набагато жвавішим за своїх гостей, у яких швидкості аж ніяк не спостерігалось. Взагалі на перших п’ятнадцяти хвилин хлопці з Новограда грали у дворовий футбол: ні різкості дій, ні точності передач.

На 19-ій хвилині матчу «Легіон» заробляє перший у грі штрафний. Але легіонер вирішив не розігрувати його і самостійно відправив у лівий кут воріт, де воротар без проблем зловив м’яча. Після чого знову штрафний для житомирян, але на цей раз «Звягель» виборює повітряну боротьбу – і м’яч забирає собі. Але ненадовго. У «Легіону» все під контролем.

Невдовзі Дмитро Тосич падає. Як на мене, симулював він це падіння, але арбітр не вважав так і призначив штрафний для «Звягеля». Та «Легіон» заблокував подачу без надмірних зусиль.

Взагалі-то «Легіон» постійно блокував передачі «Звягеля». У який вид спорту грали гості я так і не зрозуміла. Але не в швидкісний футбол – це точно: їхня пасивність і не квапливість змушувала мене засинати. Хіба що вони грали у відкритий футбол, тобто без поняття оборони, адже захист не те, що був дірявим, а був відсутнім. Та й забивати вони не спішили, кому треба ті голи?!

А «Легіон» атакує на повну, бомбить ворота суперника, але всі м’ячі летять повз. Та сама трагедія легіонерів, яка була у матчі-відповіді проти київської «Бучі». Не вистачає хлопцям реалізації, але добре, що вистачає хоча б моментів.

А в середині першого тайму хлопці обох команд грають у щось в центрі поля. І так продовжується близько п’яти-десяти хвилин. Повна відсутність футболу…

І тут такий момент – момент забивати і ніяк по-іншому. Там би і шестирічний влучив, але Олександр Горобець, гравець «Звягеля», зумів запороти цей стовідсотковий момент. Він, залишившись один на один із кіпером, не пробиває. Чого чекав Сашко я не знаю?! Але як тільки футболісти «Легіону» набігли, він вдарив по м’ячу. А для Школьного зловити м’яча – звична справа. Не можна втрачати такі моменти, тим паче не можна не забивати в такі моменти…

Через декілька хвилин Максимчук біжить по правому флангу, обіграючи всіх легіонерів, і якби хоч би хтось із його команди відкрився, можна було б спокійно забивати у ворота суперника. А за таких обставин в Олександра просто відбирають м’яч у лівому корнері. І житомиряни знову володіють ситуацією на полі.

Так і закінчився перший тайм. Хто бігав, а хто радіо слухав на полі – зрозуміло.

Війна по-футбольному: бомбим ворота

Не встигли футболісти звикнути до змін воріт, як Литвиновський Сергій забив гол. М’яч у лівому кутку воріт і 1:0 – «Легіон» радіє.

І тренер «Звягеля» розуміє, що потрібно терміново щось змінювати у складі команди і робить першу, але не останню, заміну. Випускає наставник Андрія Словінського, пряма задача якого віддати хорошу гольову передачу. Але цей правий хав так і не зробив програму-мінімум на цей матч.

ГОЛ!!! 60-та хвилина і рахунок стає 2:0. Яків Федоренко, пробиваючи за меж штрафного майданчику, відправляє м’яча в сітку воріт. Красивий гол. Браво, Яша!

І незабаром кіпер «Легіону» помиляється, взявши м’яча в руки від свого гравця. Вільний удар у виконанні «Звягеля». Легіонери вистроїлись в стінку у самих воріт, тим самим не давши простору для забиття «Звягелю». Зрозуміло, що вони й не реалізували цей момент.

На 69-ій хвилині у «Легіона» складається аналогічна ситуація, як у «Звягеля» у першому таймі: вихід один на один гравця із кіпером. Але Тарасюк Андрій, на відміну від Горобця, не чекає і пробиває. Рахунок 3:0. «Легіон» тепер точно фаворит.

І після цього хлопці Микитюка розслабились і просто догравали матч. Проте кінець матчу буде тільки після свистку. Легіонери про це не задумувались – і на 75-ій хвилині «Звягель» забиває. Куделькін Дмитро – автор єдиного голу «Звягеля».

Останніх 15-ть хвилин матчу хлопці просто добігали для протоколу.

Нудний футбол показували дві команди, особливо в другому таймі, не зважаючи на те, що він такий насичений голами. Безперечно, чотири «банки» у воротах – це результат, але вболівальник хотів гри, гри з початку до кінця.

Моментами я так і не зрозуміла, хто був на полі: чи то футболісти, чи то…промовчу… Хоча варто відзначити атакуючу гру і нарешті реалізацію моментів «Легіону», а також ініціативу грати «Звягеля» хоча б під кінець гри.

За 95 хвилин футболісти так і не створили малюнку гри… Маємо, що маємо…

Головний арбітр: Д.Ступаков (Житомир). Асистенти арбітра: П.Петрусь (Житомирський р-н.), О.Чирчик (Житомир).

«Звягель-750»: О.Дорошенко, О.Стафійчук, О.Ковальов, Д.Іщук (А.Словінський, 53), С.Гвоздь, О.Горобець (Р.Сизоненко, 64), Д.Тосіч (В.Борисюк 68), С.Тієчко, О.Максимчук, Д.Куделькін, О.Загривий (Ю.Назаренко, 72).

СК «Легіон» (стартовий склад): С.Школьний, О.Прус, В.Захарчук, С.Литвиновський, А.Тарасюк, О.Миколайчук, Я.Федорченко, О.Притуляк, О.Фризоргер, С.Грищенко, В.Мухін.

Ірина Сташко