Черкаський театр покаже житомирянам чотири музичні вистави

У Житомирі почалися гастролі Черкаського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Чудовий колектив, історія якого, до речі, почалася з нашого Малина, де навесні 1932 року пересувний робітничо-колгоспний театр, заснований групою випускників з 3-й майстерні мистецького об’єднання «Березіль» дав спектакль «Сім’я щіткарів» за популярною у той час п’єсою М. Ірчана.

Так з’явився новий театр, який в 1933 році переїздить до Черкас, тоді один з районних центрів Київської області.

Цього разу майстри сцени привезли до нас чотири музичні вистави. На сцені будуть представлені:

20 вересня – комічна опера «Циганський барон»;

21 вересня – оперета «Сільва»;

22 вересня – вранці буде показана музична казка «Дорога до сонця» для дітей та ввечері «Кайдашева сім’я».

Житомирський театр 27-29 вересня також поїде з гастролями до Черкас зі своїми спектаклями «Король – Олень», «Божі тварі», «Між небом і землею», «Золотий ключик, або пригоди Буратіно». Але цьому буде передувати безпосереднє спілкування акторів, коли вони будуть дивитися і обговорювати роботи один одного.

“Наші актори будуть так само, як і глядачі – будуть присутніми на виставі, переживатимуть і вчитимуться” – заявила художній керівник Житомирського театру Наталія Тимошкіна.

Побажання Житомирським театралам художнього керівника Черкаського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Олександра Павлютіна:

За матеріалами: RTA-plus