Циганське питання на Житомирщині: мешканці села Мирополь знову вийшли на віче!

Вчора 8 вересня у центрі Мирополя на Житомирщині відбулося зібрання жителів селища присвячене нещодавнім подіям з побиттям місцевого жителя групою циган.

Про те, що таке зібрання відбудеться, було попередньо анонсовано на стихійному мітингу, який відбувся у суботу 3 вересня. Незважаючи на попередження певних представників місцевої влади про несанкціонованість цього мітингу та можливий розгін мирного зібрання, люди все ж зійшлись.

Цього разу селищне віче було менш велелюдне, зважаючи на початок навчального року та погодні умови. Але зібралося біля 250 чоловік. Обурення людей зростаючою нахабністю осіб місцевих циган та злочинною бездіяльністю щодо цього влади виявлялося у виступах представників громади.

Руку на пульсі ситуації тримають представники Соціал-Національної Асамблеї. Саме завдяки СНА, події у Мирополі набули резонансу. Зокрема, громадянин Мирополя і керівник Відділу Інформаційної Безпеки СНА Лесько Дмитро у своєму виступі відзначив недопустимість поширення відвертої дезінформації про події у селищі з боку правоохоронних органів.

Його розповідь про заперечення з боку прес-служби Житомирського УМВС факту стихійного мітингу люди зустріли обуреними криками: «Ганьба!». Також представник СНА наголосив на неприпустимості намагань зробити з постраждалого злочинця.

Та, нажаль, не в усіх виступаючих та активних учасників були відверті помисли та слова, – зауважують активісти. Частина присутніх на зібранні ділків, захотіла заробити на людському горі та гніві власні дивіденди. Вони намагалися перевести дискусію у ракурс майбутньої боротьби за владу.

Громаду селища в черговий раз запевнили у рішучості розібратись. Та зневіра українців у владі і так званій місцевій опозиції лише зміцніла. Підозрюють, що винуватці злочину уже далеко, а, отже, і покарання вони уникнуть.