День міста Житомира пройде без добровільно-примусового параду

Володимир Дебой, житомирський міський голова не хоче щоб люди дві години пеклися на сонці, очікуючи на те, щоб пройтися колоною.

– Я хочу, щоб день міста став днем відпочинку, а не робочим днем, – зауважив міський голова сьогодні під час прес-конференції у міськраді. – Тому ніяких добровільно-примусових парадів не буде. А буде цікава і насичена культурна програма.

Володимир Дебой хвилюється з того приводу, що це буде перший День міста, який пройде в Житомирі за його каденції. Міський голова хоче, щоб свято стало загальноміським. Також він не проти того, щоб День міста відродив почуття любові та патріотизму житомирян, а не став черговим банальним розважальним заходом.

– Виступлять кращі творчі колективи. Житомиряни, матимуть змогу побачити і почути все те, що є найкраще в культурній сфері рідного Житомира. Повірте, нам є чим гордитися, – підкреслив міський голова.

Зараз йде активна підготовка міста до свята. Встановлюється святкова ілюмінація. На Михайлівській активно реставрують фасади історичних приміщень. На Замковій горі облаштовують благоустрій.

Музичну школу, яку подейкували мали відкрити на день міста, звісно ж, здати в експлуатацію не встигнуть. Міський голова каже, що до цього часу пройде ще не один місяць, оскільки у приміщенні тільки розпочалися оздоблювальні роботи. Але те, що до Дня міста з Михайлівської забрали отой ганебний паркан, вже плюс.

Програма святкування 1127-ї річниці з дня заснування Житомира – тут!

Ознайомтесь і ні у якому разі не сидіть цими вихідними вдома!

Володимир Дебой закликав місцевих журналістів долучитися до святкування Дня міста!