Група житомирських студентів-спортсменів грабувала жінок у сусідніх областях

Знешкоджено групу житомирських студентів-спортсменів, які нападали на жінок у Вінницькій, Хмельницькій та Рівненській областях

Підбігши до екіпажу патрульно-постової служби, які патрулювали вулицю Соборну у Вінниці, схвильована дівчина повідомила, що невідомі щойно зірвали золотий ланцюжок з її шиї. Потерпіла вказала на трьох хлопців, які втекли до припаркованого легкового автомобіля «Міцубісі» з водієм у салоні. Всі четверо відразу ж були затримані правоохоронцями. У них вилучили ланцюжок, що належав потерпілій, а під час огляду автомобіля було виявлено вісім … бейсбольних біт.

“Затримані – студенти з Житомира, їх вік від 18 до 22 років, – повідомив начальник Ленінського райвідділу міліції Вінниці Віктор Сидоренко. – Хлопці ще й спортсмени – займаються рукопашним боєм і боксом. Один із затриманих – чотириразовий чемпіон України з рукопашного бою”.

Як виявилося, потерпіла дівчина – не єдина жертва зловмисників. У Вінницькій області спортсмени пограбували ще сімох громадян. Роз’їжджаючи в автомобілі вулицями міста, вони вишукували перехожих (в основному жінок) із золотими прикрасами і тут же здійснювали напад на них. З’ясувалося, що таким же чином «відзначилися» вони в Хмельницькій і Рівненській областях.

Викрадені коштовності реалізовували на ринку в Житомирі. «Бізнес», очевидно, йшов непогано: починали хлопці «працювати» на стареньких «Жигулях», а потім розбагатіли і набули іномарку, пишуть “Факти”.

Порушено кримінальну справу.

Співробітники міліції Вінницької області просять громадян, які постраждали внаслідок подібних вуличних пограбувань, телефонувати до обласного управління внутрішніх справ за телефонами (0432) 59-30-08, 59-33-90.