Литвин зустрів 1 вересня у рідному для нього Новограді

У День знань до школи № 9 Новограда-Волинського завітали відомі у державі люди.

А саме: голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, народний депутат України Микола Рудченко, Новоград-Волинський міський голова Володимир Загривий.

Вони взяли участь в урочистій лінійці, присвяченій святу Першого дзвоника та 90-річчю школи.

Володимир Литвин зауважив, що більшу увагу сьогодні потрібно приділяти освіті, фінансуючи галузь, забезпечуючи всім необхідним вчителів. Школярам він побажав досягати нових висот, возвеличувати рідну школу, місто, країну.

20 жовто-блакитних кульок, що символізують роки незалежної України, та 90 кульок на честь ювілею школи випустили в небо діти. Всього у школі їх 615. Заклад має 2 комп’ютерні класи, їдальню, стадіон.

Цього ж дня високі гості взяли участь у відкритті нового приміщення загальноосвітньої школи № 8 м. Новограда-Волинського. Навчальному закладу більше 100 років, і весь цей час він розташовувався у кількох старих приміщеннях, без належних умов для навчання дітей.

Будівництво нової школи розпочалось у 1998 року, і лише нинішнього року було завершено. Новобудова має сучасні навчальні кабінети, комп’ютерний клас, майстерні, спортивну та актову зали, спортивний майданчик та їдальню. Цього року у школі навчатимуться 200 учнів.

Привітавши всіх учнів і вчителів зі святом, голова облдержадміністрації Сергій Рижук закликав учнів добре вчитися і досягати в житті перемог. Адже їм є на кого рівнятися.

За сприянням нашого земляка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, зазначив очільник області, на Житомирщині будується 83 об’єкти. Це школи, лікарні, дитячі садки, дороги. „А якщо область будується – значить, вона живе і розквітає. І хай Новоград-Волинщина буде авангардом і прикладом у цьому!” – наголосив Сергій Миколайович.

У рамках поїздки Новоград-Волинським районом відбулась прес-конференція для журналістів. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук повідомив, що на будівництво введеної в дію Новоград-Волинської школи № 8 використано 23 млн. грн. Будівельні роботи закінчуються, і незабаром заклад запрацює на повну потужність.

На Житомирщині зараз будуються три основні групи об’єктів: школи, поліклініки-лікарні, дошкільні навчальні заклади. За допомогою нових лікувальних закладів, нового сучасного обладнання спільними зусиллями потрібно вирішити проблему охорони здоров’я людини.

На думку керівника області, важливим у нинішньому суспільстві є виховання громадянина-патріота.

Кожна дитина, кожна молода людина має знати, що відбувається поза межами школи, чим живе рідне місто, рідний район. Вона має пишатися нашими здобутками, гордитися, що живе у поліському краї, який росте, розвивається, будується.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, народний депутат України Микола Рудченко, Новоград-Волинський міський голова Володимир Загривий також взяли участь в урочистих зборах з нагоди 70-річчя з Дня створення 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади та в обряді освячення хреста на куполі Свято-Миколаївської церкви.
Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації