Майже 1000 студентів поповнили лави ЖНАЕУ

Урочиста посвята вчорашніх абітурієнтів у студенти Житомирського національного агроекологічного університету відбулася сьогодні, у День знань, на літній естраді Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

Почесні гості в особі Житомирського міського голови Володимира Дебоя, заступника голови облдержадміністрації Миколи Дейсана, заступника директора департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Олексія Кузьменкова привітали майже 1 тис. першокурсників із вагомим святом – Днем знань та початком здобуття вищої професійної освіти.

Як зазначив міський голова Володимир Дебой, студентам ЖНАЕУ є чим пишатися. Адже це єдиний в області національний університет, єдиний в Україні навчальний заклад екологічного спрямування, має один із найвищих рейтингів по країні за кількістю заслужених діячів освіти і науки, сільського господарства.

Керівник міста також привітав потужний викладацький склад університету. А доценту Ірині Прокопенко, відповідно до Указу президента України, вручив ювілейну медаль «20 років незалежності України», повідомляє управління по зв’язках з громадськістю.

Ректор університету Антон Малиновський ознайомив нових студентів із матеріально-технічною базою університету та можливостями їх розвитку у вузі, а також подякував студентам за їх вибір – Житомирський національний агроекономічний університет.

Студенти ж першокурсники, відповідно до усталених традицій університету, отримали цього дня від почесних гостей символічні студентський квиток, ключ до знань та залікову книжку. За оригінальними звичаями, як описують самі студенти, проходила і посвята першокурсників до мешканців єдиної сім’ї – гуртожитку.